VIDEO Stare de asediu la Petrolul! Mascații au descins în ”bârlogul lupilor” - LOOKPLUS
VIDEO Stare de asediu la Petrolul! Mascații au descins în ”bârlogul lupilor”

VIDEO Stare de asediu la Petrolul! Mascații au descins în ”bârlogul lupilor”

sursa video: observatorulph.ro

Cutremur la Ploiești!Procurorii DIICOT, însoțiți de mascați, au intrat în această dimineață în sediul clubului Petrolul. Principalul acționar, Dan Capră, a fost ridicat și dus la audieri

Șefii grupării prahovene sunt suspectați că ar fi comis infracţiuni deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul s-ar ridica la 15,4 milioane de euro şi ar fi fost realizat prin sume mari de bani care au intrat în conturile clubului, după care au fost operate deduceri ilegale de TVA.

Printre principalele persoane vizate în această anchetă se află chiar președintele Consiliului de Adminsitrație, Dan Capră. Acesta a fost ridicat de mascați și dus la sediul DIICOT Ploiești în jurul orelor orei 11.00, pentru a da declarații.

Între timp, DIICOT a trimis un comunicat pe care îl redăm mai jos:

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Bucureşti şi Constanţa şi a Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Brăila, au efectuat în data de 25 noiembrie un număr de 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Ancheta a fost declanșată ca urmare a sesizării primite de la Direcția Generală Antifraudă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive. Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro.”

25 noiembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca