Steliști, vă mai amintiți? Umilință istorică a lui Dinamo, în Ghencea (VIDEO) - LOOKPLUS
Steliști, vă mai amintiți? Umilință istorică a lui Dinamo, în Ghencea (VIDEO)

Steliști, vă mai amintiți? Umilință istorică a lui Dinamo, în Ghencea (VIDEO)

Steaua a reușit să-și învingă de două ori marea rivală Dinamo, cu același scor, 5-0, aceasta fiind cea mai mare diferență din istoria confruntărilor directe. În 1985 în cupă și trei ani mai târziu în campionat, „roș-albaștrii” își zdrobeau dușmanul, iar aceste meciuri vor rămâne în memoria oricărui stelist.

Cea mai mare diferență de scor a confruntărilor dintre Steaua și Dinamo a fost de cinci goluri, de fiecare dată în favoarea Stelei. Prima oară se întâmpla în 12 iunie 1985, în semifinalele Cupei României, când Pițurcă și Lăcătuș de câte două ori și Gabi Balint stabileau pentru prima oară cea mai mare diferență în partidele cu rivala de moarte.

Acest scor s-a repetat și în campionat, pe data de 4 aprilie 1998, în Ghencea. Atunci, scorul era deschis în minutul 18, de Ionel Dănciulescu, în urma unui contraatac de manual, iar apoi meciul a curs într-o singură direcție: spre poarta lui Ștefan Preda. În minutul 35, Rotariu a dus scorul la 3-0 cu o execuție magistrală din lovitură liberă, iar Denis Șerban reușea să înscrie și el în minutul 56 și dinamoviștii trăiau un adevărat coșmar. Dar asta nu a fost tot. Dănciulescu a mai răsucit o dată cuțitul în rana rivalei și a punctat pentru 4-0, pentru ca Ciocoiu să închidă tabela în minutul 87.

31 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca