Show total la Giurgiu: Astra – FC Botoșani 3-0. S-a tras cortina peste sezonul regulat!

Show total la Giurgiu: Astra – FC Botoșani 3-0. S-a tras cortina peste sezonul regulat!

Astra a încheiat sezonul regulat en-fanfare, după ce a câștigat cu 3-0 în fața Botoșaniului. Pentru campioana României a fost a opta victorie consecutivă în campionat!

Oaspeții au început mai bine meciul. Vașvari a căutat în două rânduri drumul către gol, dar fără sorți de izbândă (‘2, ’15). La reluare, Roman a ratat o ocazie monumentală, după ce a trimis peste din poziție de unu la unu cu portarul advers (’15).

Moldovenii au tremurat însă în minutul 25, când Tincu a fost aproape de un autogol stupid! Fundașul Botoșaniului a respins greșit o minge centrată de Seto, însă a balonul s-a scurs alături. Trupa lui Grozavu a avut noroc și la execuția lui Budescu din lovitură liberă, mingea trecând puțin peste (’37). Seto a avut și el golul în bocanc, trimițând tot peste din voleu (’45).

Oaspeții au replicat în startul actului secund. Vașvari a irosit o nouă șansă la buturile lui Lung, șutând puțin alături de la peste 20 de metri (’47). După nici două minute, Geraldo a reluat cu capul milimetric pe lângă (’49).

Cel care a spart gheața a fost Budescu. Decarul Astrei a înscris direct din lovitură liberă, din lateral stânga, pe colțul scurt (’55). „Budi” a dedicat reușita familiei sale. Ioniță putea majora diferența pentru echipa sa, dar a tras direct în brațele goalkeeperului advers (’57). Nici Teixeira nu a fost mai norocos. Portughezul a șutat puțin peste din 14 metri, execuție care l-a lăsat mască pe Cobrea (’68).

Belu a risipit orice emoție pentru campioana României, după ce a catapultat balonul în poartă de la peste 25 de metri (’76)! Budescu a căutat „dubla” cu o scăriță de efect din afara careului, dar Cobrea a fost la post (’79). Mijlocașul a ratat o ocazie uriașă și în minutul 85, când a tras direct în Cobrea dintr-o poziție ideală! A fost răzbunat de Sergiu Buș, care a spart gheața în tricoul Astrei, cu un șut la colțul lung (’85).

Botoșaniul a replicat timid, astfel că meciul s-a încheiat cu victoria Astrei, scor 3-0. Giurgiuvenii termină sezonul regulat pe locul 3, cu 44 de puncte. În play-off, elevii lui Marius Șumudică vor porni cu 22 de puncte, cu două mai puțin decât Steaua și 4 în minus față de Viitorul. De cealaltă parte, se situează pe locul 8, cu 32 de puncte. Moldovenii vor începe play-out-ul cu 16 puncte.

6 martie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca