Sărbătoare la Ploiești! „Să facă și ei ce am făcut noi” - LOOKPLUS
Sărbătoare la Ploiești! „Să facă și ei ce am făcut noi”

Sărbătoare la Ploiești! „Să facă și ei ce am făcut noi”

Seniorii Petrolului, care au câștigat împotriva echipei Liverpool în urmă cu 48 de ani, la Ploiești, au fost sărbătoriți de acualii „lupi” în cadrul unei festivități, desfășurate pe stadionul „Ilie Oană”.

Șase dintre supraviețuitorii generației care s-a impus în fața lui Liverpool pe 12 octombrie 1966 s-au întâlnit cu actuala echipă și cu antrenorul Gigi Mulțescu, care i-au felicitat pentru remarcabila performanță în fața englezilor, din primul tur al Cupei Campionilor. După un rezultat negativ, 0-2, pe Anfield Road, Petrolul a câștigat returul de pe teren propriu cu scorul de 3-1, însă conform regulamentului de atunci, s-a jucat un al treilea meci, la Bruxelles, câştigat de ”cormorani” cu scorul de 2-0. Fostele glorii ale Petrolului, Mircea și Virgil Dridea, Camil Oprișan, Eduard Iuhas, Alexandru Pall și Octavian Dincuță au rememorat marea victorie împotriva „cormoranilor”, în apaluzele fotbaliștilor actuali.

Mircea Dridea: „Mulțumesc clubului pentru această inițiativă și mă bucur că suntem împreună și sărbătorim victoria cu Liverpool de acum 48 de ani. Vă mărturisesc că toate performanțele din acea perioadă au fost posibile și datorită prieteniei dintre noi. Eram o adevărată familie”.

Alexandru Pall: „Am reușit ceea ce, deocamdată, nicio echipă din România nu a reușit în ultimii aproape 50 de ani: să învingem Liverpool. Puteam chiar să ne calificăm, dacă la acel joc de la Ploiești arbitrul rus ne-ar fi dat un penalty, pe care l-a văzut toată lumea. Clubul Petrolul ne respectă, nu ne-a uitat, iar asta nu poate decât să ne bucure”.

Camil Oprișan: „Este un moment deosebit și țin să mulțumesc și eu conducerii clubului pentru că a organizat această festivitate. Tot ce sper este ca actuala echipă să câștige campionatul și să poate reedita acea întâlnire cu Liverpool în Liga Campionilor”.

14 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca