Pictoriță celebră la numai 5 ani (VIDEO) - LOOKPLUS
Pictoriță celebră la numai 5 ani (VIDEO)

Pictoriță celebră la numai 5 ani (VIDEO)

A fost comparată cu pictorul Monet deși are doar 5 ani. O fetiță din Marea Britanie care suferă de autism și-a găsit refugiul în artă, iar tablourile sale se vând acum cu mii de euro.

Pentru că nu poate vorbi, micuța folosește pictura pentru a comunica.

Iris a fost diagnosticată cu autism la vârsta de 2 ani, iar părinții săi povestesc că medicii i-au descurajat după ce le-au spus că puține terapii ajută la recuperarea acestor copii. Cu toate acestea, ei nu au renunțat și s-au documentat pe Internet cu privire la terapia prin artă. Încet-încet, Iris a început să petreacă tot mai mult timp cu pensula în mână.

Tablourile colorate reprezintă reinterpretări ale unor peisaje și aduc aminte de reprezentanții de marcă ai impresionismului, Monet și Renoir.

Mama fetiței a povestit că Iris pictează în jur de 2 ore pe zi, în grădină, și că acesta este singurul ei mod de comunicare, întrucât ea nu vorbește. Pentru că în ultima perioadă cererea pentru tablourile ei a crescut mult, părinții au început să vândă și copii sau vederi cu peisajele pictate de micuță pe un site creat special în acest scop.

Banii câștigați din vânzarea picturilor originale sunt puși în contul de economii al lui Iris, iar restul încasărilor sunt folosite pentru terapie.

Sursa foto: www.cnn.com

10 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca