Oscar Pistorius, vinovat pentru ucidere din culpă! Câţi ani de închisoare riscă sud-africanul - LOOKPLUS
Oscar Pistorius, vinovat pentru ucidere din culpă! Câţi ani de închisoare riscă sud-africanul

Oscar Pistorius, vinovat pentru ucidere din culpă! Câţi ani de închisoare riscă sud-africanul

Campionul paralimpic a fost găsit vinovat pentru uciderea din culpă a prietenei sale Reeva Steenkamp. Pistorius riscă o pedeapsă de 15 ani de închisoare.

Judecătoarea Thokozile Masipa a considerat că Pistorius nu a dorit să ucidă, ci „a acționat într-o manieră neglijentă atunci când a tras prin ușa toaletei, știind că se află cineva în spatele acesteia”.

Sportivul de 27 de ani va afla peste câteva săptămâni ce pedeapsă va primi. Deşi a scăpat de condamnarea pe viaţă, Pistorius riscă să primească 15 ani de închisoare pentru fapta comisă, potrivit legislației sud-africane.

Tribunalul a acceptat în parte versiunea faptelor prezentată de acuzat, care a asigurat că a apăsat pe trăgaci din panică, bănuind că un hoț a pătruns în vila sa situată într-un cartier de lux din Pretoria, pe care a vândut-o între timp, pentru a-și putea achita cheltuielile de judecată.

Judecătoarea a susţinut că Pistorius nu putea fi condamnat pentru crimă cu premeditare, pentru că nu au existat suficiente probe asupra intenției sale de a-și ucide prietena. Judecătoarea l-a găsit însă vinovat pe Oscar Pistorius în cazul unei alte acuzații, cea de utilizare neglijentă a armelor de foc, după ce a tras accidental cu pistolul unui prieten într-un restaurant din Johannesburg, în ianuarie 2013.

12 septembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca