Ne place să bem, dar nu știm ce și cum (VIDEO) - LOOKPLUS
Ne place să bem, dar nu știm ce și cum (VIDEO)

Ne place să bem, dar nu știm ce și cum (VIDEO)

Potrivit ultimelor date ale Organizației Mondiale a Sănătății, românii sunt pe primele locuri în topul consumatorilor de alcool. Cu toate acestea, specialiștii spun că nu știm ce, și mai ales cum să bem, dar nici cum să ne comportăm atunci când servim o băutură. De aceea, un clujean a decis să facă o pagină de Internet prin care să îi învețe pe oameni bunele maniere în astfel de ocazii.

Cum se ține în mână un pahar? Care este diferența dintre un cognac și un brandy sau cum să citim corect o etichetă de vin? La toate aceste întrebări răspund în mod normal somelierii. Aceștia sunt însă scumpi la vedere și îi găsim doar la degustări de vinuri cu ștaif. Un clujean în vârstă de 38 de ani, istoric de meserie și totodată pasionat de cultura barului, s-a gândit să le ofere românilor sfaturi legate de băuturile alcoolice. Nu este somelier specializat, ci doar un bun cunoscător al industriei.

Pe blogul său personal, Casian le explică oamenilor secretele vinurilor existente pe piață, dar și ale altor băuturi alcoolice. Ba mai mult, el le oferă și informații despre modul în care se consumă anumite băuturi.

„Pe de-o parte sunt elemente educaționale, în sensul că e foarte important să știi de unde provine băutura, din ce e făcută, cum e preparată și așa mai departe […] Încercăm să îi educăm și către produse mai rafinate sau hai să zicem mai excentrice, de ceea ce înseamnă mainstream”, a precizat Casian Popa.

Cifrele arată că un român bea în medie 15 litri de alcool pur pe an. Asta ar însemna aproximativ 1.200 de beri sau 200 de sticle de vin.

29 septembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca