Mutu și-a anunțat retragerea! „Mulțumesc, România! Mulțumesc, Dinamo!”

Mutu și-a anunțat retragerea! „Mulțumesc, România! Mulțumesc, Dinamo!”

Prestigiosul ziar italian Corriere dello Sport a publicat o scrisoare semnată de Adrian Mutu, prin care românul anunță că își va pune ghetele în cui.

La 37 de ani, după ce a marcat 35 de goluri la echipa națională în 77 de partide, Mutu a decis că este cazul să se concentreze pe meseria de antrenor.

În cariera sa, cel supranumit „Briliantul” a jucat la FC Argeș, Dinamo, Inter, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City și ASA Târgu Mureș.

„După atâția ani petrecuți pe terenul de fotbal a venit momentul să mă retrag, să pun capăt carierei. Am trăit un vis extraordinar, un vis care a fost posibil datorită atâtor echipe. În principal vreau să mulțumesc Fiorentinei și naționalei României, unde sunt golgeter all time cu 35 de goluri, și care vine înainte de toate. Datorită lor mi-am găsit locul în paradisul fotbaliștilor și nu voi uita nici o secundă din atâtea jucate. A fost un zbor pe cerul fotbalului, în care am întâlnit suporteri splendizi și două realități, Fiorentina și România, care m-au tratat ca pe un prinț.

Puteam câștiga mai mult? Am câștigat ceea ce am visat, iubirea oamenilor unici, neprețuiți. Pentru o secundă vreau să uit de erorile pe care le-am făcut și plătit. Acum e momentul unei fericiri imense pentru o carieră plină de dragoste. Pentru asta vreau să spun mulțumesc. Mulțumesc, România, nu voi uita niciodată emoțiile pe care le aveam pe 29 martie 2000, la debut, și nici efortul depus pentru calificarea și în evoluția la EURO 2008, când i-am dat gol lui Buffon, un simbol al azzurrilor. Mulțumesc, Dinamo București, cu care la 18 ani am luat eventul, celor de la Parma, cu care ne-am calificat în Cupa UEFA.

Vă mulțumesc din inimă pentru că ați contribuit cu toții la realizarea visului unui copil care azi, după 522 de meciuri la club și 77 de selecții la națională, a decis să îndosarieze amintirile, conștient că emoțiile îi vor rămâne mereu în suflet. Cu dragoste imensă, Adrian Mutu”, a scris fostul fotbalist, conform sursei citate.

20 mai 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca