Medicii avertizează: atenție la alimentația celor mici! (VIDEO) - LOOKPLUS
Medicii avertizează: atenție la alimentația celor mici! (VIDEO)

Medicii avertizează: atenție la alimentația celor mici! (VIDEO)

Mare atenție la alimentația celor mici. Medicii trag un semnal de alarmă asupra creșterii îngrijorătoare a numărului cazurilor de obezitate infantilă. Cifrele arată că aproape un sfert dintre copiii români sunt obezi.

Statisticile la nivel european sunt și mai sumbre. 14 milioane de copii sunt supraponderali și numărul acestora crește anual cu 400.000.

Cele mai recente statistici ale Institutului de Endocrinologie din București arată că tot mai mulți români scapă de sub control obiceiurile alimentare. Copiii sunt și ei în vizorul specialiștilor. Alimentația lor de zi cu zi este plină de produse procesate, care în mod normal nu ar avea că căuta în farfurii. Nutriționiștii spun că de vină sunt părinții.

Știm cu toții că o masă sănătoasă trebuie să conțină glucide, proteine, fibre și grăsimi, în proporții variabile. Doar că de multe ori, practica nu respectă teoria, mai ales când vine vorba de cei mici. Părinții ajung să cedeze în fața dorințelor copiilor și astfel în regimul lor își fac loc dulciurile și alte semipreparatele. Iată un exemplu corect de cum ar trebui să arate mesele micuților.

„Un mic dejun, de exemplu, un ou fiert cu puțină brânză, o felie de pâine integrală și ceva legume lângă, la prânz la fel, felul I și felul II, cu alimente gătite cât mai sănătos și de preferabil acasă, iar la cină o mâncare mai ușoară, care să poată fi digerată mai ușor: carne cu legume, brânză cu legume, sunt variante ideale”, sfătuiește Iulia Hădărean, nutriționist.

Părinții trebuie să fie atenți și la modul de preparare al alimentelor.

„Întodeauna să alegem modalitatea de preparare care crește valoarea nutritivă a alimentului, nu o scade, deci nu apar compuși toxici. Să evităm prăjitul, să evităm călitul, întodeauna să avem o grăsime de bună calitate. Să nu gătim cu ulei procesat, de exemplu, ulei procesat de floarea soarelui”, adaugă Ioana Popa.

Nici fructele nu trebuie să lipsească din meniul celor mici. Acestea sunt înlocuitorul ideal pentru dulciurile prefabricate de pe rafturile magazinelor.

Sursa foto: www.losingweight.com

24 noiembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca