LPF, replică acidă la adresa lui Iordănescu! „Sperăm că nu îşi caută scuze pentru un eventual eşec la EURO”

LPF, replică acidă la adresa lui Iordănescu! „Sperăm că nu îşi caută scuze pentru un eventual eşec la EURO”

Anghel Iordănescu a intrat în gura oficialilor LPF, după ce s-a plâns de programul Ligii I. Selecţionerul este nemulţumit de faptul că play-off-ul se încheie pe 8 mai, iar play-out-ul pe 29 mai.

Iordănescu a cerut oficialilor LPF să modifice programul competiţional în aşa fel încât jucătorii pe care îi are în vedere pentru EURO să poată să aibă o săptămână de vacanţă în plus. Răspunsul LPF a fost unul acid!

„LPF a acceptat ca programul echipelor de club care vor furniza cei mai mulți jucători lotului național (în preliminarii numărul lor a fost de 16!) să se încheie înaintea tuturor celorlalte campionate naționale din țările cu care ne vom întâlni la turneul final al Campionatului European.

De asemenea, LPF a acceptat ca finala Cupei Ligii Adeplast să se dispute într-o zi de miercuri, respectiv la data de 11 mai 2016, ceea ce poate afecta încasările dintr-un astfel de meci, fiind un fapt știut că o finala jucată într-o zi de weekend aduce un număr considerabil mai mare de spectatori în tribune.

Subliniem că alte ligi profesioniste europene din țări care au de asemenea obiective la turneul final al Campionatului European din vară, își încheie competițiile interne după data de disputare a ultimei etape din play-off-ul Campionatului Național Liga 1.

Elveția, adversara noastră din cel de-al doilea meci de la EURO, își încheie campionatul la 25 mai. Poate că ar trebui să amintim și că finalele de Cupă din aceste țări, calificate la turneul final, sunt programate pe 21 mai (în Germania, Italia, Franța), pe 29 mai în ELveția, pe 22 mai în Spania și Portugalia. Iar exemplele pot continua. Să mai spunem că adversara noastră de la Lyon, Albania, are ultima etapă de campionat programată pe 21 mai. (…)

Domnul Anghel Iordănescu a încercat, din păcate, să inducă în eroare opinia publică, după aceeași strategie adoptată în cazul clubului Steaua, când în Comitetul Executiv al FRF a afirmat că nu are nevoie de jucătorii echipei campioane, deoarece îi cunoaște deja foarte bine, pentru ca, ulterior, să spună cu totul altceva reprezentanților presei, subliniind că din cauza Ligii Profesioniste de Fotbal nu pot fi organizate jocuri de pregătire cu întreg lotul dorit.

Aceeași tactică a folosit-o domnul Anghel Iordănescu și atunci când a invocat că România a ratat meciurile amicale cu Anglia și Olanda, din pricina programului competițional al Ligii 1, uitând să precizeze că în Anglia campionatul se termină cu o săptămână mai târziu ca în România, iar în Olanda la aceeași dată.

Încheiem, cu speranța că domnul Anghel Iordănescu nu își caută scuze pentru un eventual eșec la turneul final al Campionatului European, indicând de pe acum cu degetul un vinovat imaginar, respectiv Liga Profesionistă de Fotbal”, se arată pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

15 martie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca