BREXIT: Dezastru în Europa! Marea Britanie părăsește UE!

BREXIT: Dezastru în Europa! Marea Britanie părăsește UE!

Britanicii au decis! Deși sondajele de opinie arătau un trend favorabil taberei PRO rămânere în UE, la numărătoarea voturilor câștiători au fost eurofobii conduși de Nigel Farage.

Premierul David Cameron a demisionat, în timp ce valoarea lirei sterline a scăzut la bursa din Tokyo cu 5%. Conform rezultatelor definitive după numărătoarea voturilor, 51.9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului, a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Prezența la urne a fost de 72.2%.

Conform analiștilor politici, este doar primul pas pentru dezintegrarea Uniunii Europene. Imediat după anunțarea rezultatelor din UK, lideri politici din Olanda și Franța au anunțat public că doresc și ei un referendum în țările lor pentru a ieși din UE.

Mai mulți români și-au făcut deja bagajele, speriați de consecințele pe care le va avea BREXIT-ul asupra imigranților. Peste 3 milioane de oameni, printre care câteva sute de mii de români, locuiesc în Marea Britanie. Urmează cel puțin 5 ani de incertitudine și instabilitate la nivel european, iar Rusia va profita cu siguranță de această situație.

24 iunie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca