ACS Poli Timișoara – FCSB 0-1. Vicecampionii, salvați de Gnohere. Bănățenii au jucat o repriză cu un om în minus

ACS Poli Timișoara – FCSB 0-1. Vicecampionii, salvați de Gnohere. Bănățenii au jucat o repriză cu un om în minus

FCSB s-a chinuit serios pe terenul Timișoarei. Vicecampioana a câștigat doar cu 1-0, deși bănățenii au jucat cu un om în minus o repriză întreagă.

Prima ocazie notabilă a partidei le-a aparținut oaspeților. Budescu a tras în plasa laterală din interiorul careului (’14). A urmat un moment controversat. „Roș-albaștrii” au cerut cartonaș roșu la Vașvari, care a avut o intrare foarte dură asupra lui Pintilii, însă jucătorul gazdelor s-a ales doar cu cartonaș galben (’16). Bănățenii au solicitat și ei o eliminare la Alibec, care s-a ciocnit de Straton în tentativa de a ajunge la balon. Atacantul FCSB-ului, care mai avea un galben înainte de contactul cu goalkeeperul timișorenilor, a scăpat însă de avertisment (’24).

Alibec s-a aflat în prim-plan și în minutul 40, când a ratat complet execuția deși se afla într-o poziție ideală de a marca. Elevii lui Ionuț Popa au replicat prin Țigănașu, care a încercat să înscrie direct din corner, dar Niță nu s-a lăsat păcălit (’42). Gazdele au rămas cu un om în minus pe finalul reprizei, după ce Munteanu a văzut al doilea galben și, implicit, cartonaș roșu, după o intrare dură asupra lui Morais (’45+1).

Aflată în superioritate numerică, FCSB s-a avântat în atac în repriza secundă. Teixeira a irosit o șansă uriașă de a deschide scorul, după ce a reluat peste cu capul din doar câțiva metri (’53). Budescu și-a încercat din nou norocul la buturile adverse, cu un șut violent din afara careului, însă Straton a reținut (’61). Cel care a spart gheața a fost Gnohere. Proaspăt introdus pe teren, francezul a punctat cu latul în urma unei centrări excelente a lui Budescu (’63). După nici două minute, din pasator Budescu s-a transformat în finalizator, dar fără vreun efect pe tabelă. Mijlocașul a tras slab și i-a permis lui Straton să intervină (’65).

Chiar și cu un om în minus, timișorenii nu au abandonat faza ofensivă. Cânu a fost aproape de egalare, trimițând cu capul peste din doar doi metri, după o eroare a lui Niță (’71). Portarul vicecampioanei s-a revanșat în fața lui Soljic, care a șutat periculos la colțul scurt (’73). Gnohere putea risipi emoțiile în privința învingătoarei, însă a reluat peste deși se afla într-o poziție excelentă (’89). Nu a contat însă. FCSB s-a impus cu 1-0 și așteaptă cu sufletul la gură dubla cu Viktoria Plzen.

21 iulie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca