Viitorul o bate pe Craiova și devine favorită la titlu. FCSB, condamnată la victorie cu Astra - LOOKPLUS
Viitorul o bate pe Craiova și devine favorită la titlu. FCSB, condamnată la victorie cu Astra

Viitorul o bate pe Craiova și devine favorită la titlu. FCSB, condamnată la victorie cu Astra

Viitorul a câștigat cu 1-0 pe terenul Craiovei și pornește cu prima șansă la câștigarea titlului. Elevii lui Hagi au preluat șefia Ligii 1, cu 41 de puncte, și pun presiune pe FCSB, care e condamnată la victorie în fața Astrei.

Trupa lui Hagi nu avea altă variantă decât victoria la Pitești pentru a nu-și compromite șansele la titlu. Oaspeții au început în forță duelul cu o echipă a Craiovei alcătuită mai mult din rezerve. Țucudean a fost aproape de gol în minutul 9, dar lovitura sa de cap a fost parată de Andrei Vlad, în vârstă de numai 18 ani. Goalkeeperul gazdelor a intervenit excelent și la execuția lui Ganea (’10). Chițu a căutat și el golul, însă a trimis alături dintr-o poziție ideală (’20).

Ganea a avut din nou șansa golului, însă Dimitrov a reușit, cu un ultim efort, să devieze în corner (’24). Chițu a ratat incredibil în minutul 33, când a reluat lamentabil dintr-o poziție excelentă. Oltenii au replicat abia pe finalul primei reprize. Dumitraș a trimis peste din lovitură liberă de la 16 metri (’43).

Viitorul a căutat golul și în actul secund. Andrei Vlad a avut o paradă fabuloasă în fața lui Țucudean, scăpat singur spre poartă (’51). Puștiul din poarta Craiovei nu a mai putut face nimic în fața lui Florinel Coman, care a dezghețat tabela cu un șut la colțul scurt, din interiorul careului (’51).

Ivan putea restabili egalitatea destul de repede, dar Rîmniceanu a reținut șutul acestuia (’58). Atacantul a irosit o șansă uriașă și în minutul 63, când a trimis slab, deși scăpase singur spre poarta adversă. La reluare, Bancu a ratat și el incredibil! Liber la 6 metri, a șutat violent, dar Rîmniceanu a avut o paradă fantastică (’64)! Oltenii au reușit să înscrie în minutul 86, dar golul lui Jazvic a fost anulat corect pe motiv de offside!

S-a terminat 0-1, rezultat care permite elevilor lui Hagi să pornească cu prima șansă la titlu. Dacă bate etapa viitoare, în meciul cu CFR, Viitorul se încoronează campioană indiferent de rezultatele pe care le obțin rivalele Dinamo și FCSB.

7 mai 2017

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: