VIDEO+FOTO Gică Hagi împlinește astăzi 52 de ani. "Regele", sărbătorit de jucători și fani - LOOKPLUS
VIDEO+FOTO Gică Hagi împlinește astăzi 52 de ani. „Regele”, sărbătorit de jucători și fani

VIDEO+FOTO Gică Hagi împlinește astăzi 52 de ani. „Regele”, sărbătorit de jucători și fani

Gică Hagi împlinește astăzi 52 de ani. „Regele” are parte de o aniversare specială. Elevii săi de la Viitorul i-au dăruit cel mai frumos cadou: victoria cu Dinamo (2-1).

Constănțenii și-au asigurat locul în play-off grație succesului în „Groapă” și pornesc cu prima șansă la câștigarea campionatului, ținând cont că se află pe primul loc în clasament, cu 45 de puncte, și la o distanță de 5 lungimi față de locurile 2 și 3, ocupate de Craiova și Steaua.

Jucătorii Viitorului au ținut morțiș să plece cu cele trei puncte din Ștefan cel Mare. Fotbaliștii au dorit ca Gică Hagi să aibă parte de o aniversare cât mai plăcută. Aceștia i-au dedicat victoria și i-au cântat „La mulți ani!” la finalul meciului. La reușita superbă a lui Florinel Coman, toți jucătorii liderului Ligii 1 au scos un tricou pe care era inscripționat mesajul: „La mulți ani, Mister!”.

„Este un cadou foarte frumos pentru domnul Hagi. Am reușit să câștigăm, am pregătit meciul cu o săptămână înainte să înceapă campionatul. Vrem să luăm fiecare joc în parte și să scoatem maximum”, a declarat Coman. „Îi dedicăm această victorie lui Mister, pentru că este ziua lui. Cred că o să primim liber și o să facem o mică petrecere”, a adăugat Neluț Roșu.

„Înainte de meci chiar vorbeam cu colegii mei și le-am spus să facem o surpriză frumoasă pentru ziua lui. Se pare că am reușit și sunt foarte bucuros”, a precizat și Romario Benzar.

Gică Hagi este considerat unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi în Europa anilor ’80 și ’90 și cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Supranumit „Maradona din Carpați”, Hagi a fost numit fotbalistul român al anului de șapte ori.

Hagi a jucat pentru naționala României la trei Campionate Mondiale în 1990, 1994 (unde a fost numit în World Cup All-Star Team) și 1998, cât și în trei Campionate Europene în 1984, 1996 și 2000. A avut 125 de prezențe la naționala României, fiind totodată și cel mai bun marcator, alături de Adrian Mutu, cu 35 de goluri.

Hagi este unul din puținii fotbaliști care au jucat pentru ambele cluburi rivale spaniole Real Madrid și Barcelona. Palmaresul lui Hagi în România totalizează 223 meciuri şi 141 goluri, 3 titluri de campion şi 3 Cupe ale României. De asemenea, Hagi a fost de două ori cel mai bun marcator din campionatul României, în sezoanele 1984-1985 şi 1985-1986. Are numeroase titluri și trofee cucerite cu Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona și Galatasaray.

5 februarie 2017

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: