VIDEO Violențele au oprit fotbalul. Campionatul din Grecia, suspendat pe timp nedeterminat - LOOKPLUS
VIDEO Violențele au oprit fotbalul. Campionatul din Grecia, suspendat pe timp nedeterminat

VIDEO Violențele au oprit fotbalul. Campionatul din Grecia, suspendat pe timp nedeterminat

Derby-ul de duminică, dintre Panathinaikos și Olympiakos, a fost dominat de incidente grave între suporteri, forțele de ordine, dar și oficiali. Premierul elen a anunțat că se va suspenda pe timp nedeterminat competiția internă.

Prima ligă de fotbal este lovită dur de violențe, grave probleme financiare și corupție. Pentru a treia oară în acest sezon, campionatul este suspendat. În această perioadă, un fan a fost ucis, un arbitru a scăpat de furia fanilor ca prin urechile acului, dar cu răni grave, după ce a fost bătut cu bâte de baseball, iar mai mulți ultrași au suferit leziuni grave.

Un nou episod s-a consumat duminică, la marele derby dintre Panathinaikos și Olympiakos, când huliganii gazdelor și-au atacat rivalii cu torțe și rachete. Au alergat jucătorii adverși pe teren și au atacat poliția cu lanțuri și bare de fier. Acestea au fost urmate de un scandal uriaș, care a izbucnit două zile mai târziu, cu ocazia reunirii Comitetului Director al campionatului.

După câteva replici răzlețe, rivalitatea dintre președinții celor două cluburi a degenerat, iar de aici până la o încăierare în toată regula a mai rămas un singur pas. Se pare că primul care a trecut de linia roșie a fost boss-ul lui Olympiakos, Vangelis Marinakis.

Acesta a aruncat cu o sticlă în direcția omologului său de la Panathinaikos, Giannis Alafouzos, dar lucrurile nu s-au oprit aici. ”Domnul Marinakis a aruncat o sticlă de apă în direcţia mea, iar garda sa de corp i-a aplicat un pumn în faţă lui Vasilis Konstantinou (vicepreşedintele lui Panathinaikos – n.r.), rănindu-l la gură, a dezvăluit Alafouzos. Vangelis Marinakis a evitat să comenteze declarația dușmanului său.

În urma acestor evenimente extrem de grave, ieri, premierul Alexis Tsipras a luat decizia de a suspenda campionatul pe termen neliminat.

26 februarie 2015

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: