VIDEO Ana Vasiljevic - arta modernă în piese vestimentare minimaliste - LOOKPLUS
VIDEO Ana Vasiljevic – arta modernă în piese vestimentare minimaliste

VIDEO Ana Vasiljevic – arta modernă în piese vestimentare minimaliste

Ana Vasiljevic este o tânără creatoare de modă din Serbia. În 2003, a absolvit Academia de Arte Aplicate de la Belgrad, iar în 2012 a înființat casa de modă care îi poartă numele.

La Serbia Fashion Week, Ana a prezentat o colecție inspirată de curentul din arta modernă numit „suprematism”. „Întotdeauna mă inspiră arta modernă, iar de data asta au fost Malevich, Kandinsky și suprematisul ca o direcție. Nu am folosit însă arta lor numai în scop vizual, ci mai degrabă am vrut să arăt filosofia lor, ce au vrut să facă prin picturile lor și ce au vrut să transmită prin aceste lucruri”, a dezvăluit Ana pentru Look TV.

Alb, negru, gri și puternice accente de galben și albastru sunt culorile care predomină colecția vestimentară a designerului sârb. „Am făcut contraste între gri, negru și alb, apoi am pus accentul pe galben și albastru. Materialele sunt, în principiu, vâscoza, georgette, adică niște materiale futuriste”, a subliniat designerul.

Colecția Anei se adresează unor femei curajoase și pasionate de arta modernă. „Abordarea mea e minimalistă și, la o primă vedere, poate părea comercială, dar într-un nou mod. Femeia care ar trebui să poarte colecția mea ar trebui să fie interesată de artă, să fie curajoasă și să îi placă să încerce lucruri noi”, a punctat Ana Vasiljevic, care este și lector la Universitatea Metropolitană din Belgrad.

1 februarie 2017

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: