Veste bună pentru mamele din România! Faci mulți copii, primești o medalie și bani! - LOOKPLUS
Veste bună pentru mamele din România! Faci mulți copii, primești o medalie și bani!

Veste bună pentru mamele din România! Faci mulți copii, primești o medalie și bani!

Politicienii români nu încetează să uimească pe toată lumea cu ideile lor. După ce un senator a propus să mărească alocațiile pentru copii la 100 de euro pe lună, un deputat PSD vine cu o inițiativă mult mai îndrăzneață.

Ninel Peia propune ca toate femeile care au cel puțin trei copii să primească o îndemnizație viageră lunară, pe toată durata vieții! Mai mult, femeile cu cinci copii ar urma să primească o medalie de „mamă eroină”.

„Se acordă o indemnizație viageră lunară pentru mamele care au născut și crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii. Pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizație de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci — 50%. Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul și medalia de ‘Mamă-eroină'”, stă scris în proiectul de lege depus la Parlament.

Peia și-a justificat demersul: „Româncele nu mai fac copii. Viața grea, eventualitatea luării căii străinătății la un moment dat, așteptarea unei clipe favorabile sau a unui serviciu mai bun, toate pot fi argumente pentru orice femeie din România pentru a evita, prelungi sau chiar nega o posibilă maternitate. Dacă nu vom adopta acum măsurile de mare și urgentă necesitate, avem toate șansele să ne diluăm ca popor în masa tot mai mare de migranți, de venetici, ce vor găsi aici și pâine bună și condiții minunate față de locurile lor de proveniență. O voi numi „Legea Mamelor-eroine”, pentru că nu mă tem de cuvinte. O femeie care se dedică creșterii și educației a trei sau mai mulți copii poate fi numită, fără îndoială, a fi mamă-eroină. Sacrificiul ei de acum garantează viitorul nostru, al tuturor, al românilor și al patriei lor”.

16 februarie 2016

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: