Ultima oră! Cristi Borcea, Ioan Becali şi Liviu Ciobotariu, condamnaţi la închisoare în Belgia! - LOOKPLUS
Ultima oră! Cristi Borcea, Ioan Becali şi Liviu Ciobotariu, condamnaţi la închisoare în Belgia!

Ultima oră! Cristi Borcea, Ioan Becali şi Liviu Ciobotariu, condamnaţi la închisoare în Belgia!

O nouă lovitură primită de Cristi Borcea, Ioan Becali şi Liviu Ciobotariu. Cei trei au fost condamnaţi, joi, de un tribunal din Liege la câte şase luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală, în dosarul transferurilor efectuate de Standard Liege, între 1999 şi 2004!

Pe lângă această condamnare, Borcea, Becali şi Ciobotariu au mai primit amenzi de câte 11.000 de euro şi le-au fost confiscaţi câte 24.000 de euro.

De mai bine de două ore stau şi eu pe telefon să îmi prind avocatul care m-a reprezentat la proces în Belgia. Eu nu am fost niciodată prezent în faţa unei instanţe din această ţară. Eu pot să vă spun că doar am semnat un contract de joc cu Standard. Nimic altceva. Nu ştiu de ce am fost condamnat. Nu am luat nici un ban în plus faţă de cei din contract. Eu sper să nu fiu afectat cu nimic. Nici nu ştiu dacă trebuie să plătesc vreo amendă. Pe mine nu m-a anunţat nimeni şi nici nu mi-a venit vreo hârtie oficială„, a declarat Ciobotariu pentru Fanatik.

Printre numele citate în acest dosar se mai află Luciano D’Onofrio, Ivica Dragutinovic, André Verschueren, Michel Preud’homme, Alphonse Costantin, Pierre François, Pierre Delahaye et Ivica Mornar, Sambegou Bangoura şi Joseph Enakarhire.

Potrivit procurorilor, un mecanism de facturare a permis fraudarea fiscului belgian şi sustragerea de la plata impozitelor pe transferuri în cazul mai multor fotbalişti, prin vărsarea unor importante sume de bani, care reprezentau idemnizaţiile lor, în conturile unor societăţi.

Cristi Borcea şi Ioan Becali au fost condamnaţi în martie 2014 şi în Dosarul Transferurilor de jucători din România, la câte şase ani şi patru luni de închisoare. Fostul conducător al lui Dinamo se află încă în penitenciar, în timp ce fostul impresar a fost eliberat condiţionat, în septembrie, după ce a executat doi ani şi şase luni din pedeapsă.

10 noiembrie 2016

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: