Topul orașelor din România cu cel mai bun nivel de trai (VIDEO) - LOOKPLUS
Topul orașelor din România cu cel mai bun nivel de trai (VIDEO)

Topul orașelor din România cu cel mai bun nivel de trai (VIDEO)

Fiecare visează să trăiască într-un oraș dezvoltat, în care să își găsească ușor de lucru, dar în care să se și distreze. Institutul Național de Statistică a realizat un top al orașelor din România în care merită să trăiești, iar Bucureștiul, Clujul, Timișoara și Brașovul au ieșit pe primele locuri. Dezvoltarea economică, nivelul salariilor, numărul locurilor de muncă, dar mai ales posibilitățile de petrecere a timpului liber au fost principalele criterii care au făcut diferența între orașe.

Potrivit INS, Capitala ocupă primul loc în topul orașelor din România în care merită să trăiești. Bucureștiul depășește restul localităților prin salariul mediu, care este două ori mai mare decât în alte orașe, prin rata șomajului, care nu depășește 2%, dar și prin faptul că este cel mai puternic centru universitar. Bucureștiul este fruntaș și în ceea ce privește petrecerea timpului liber. Aici se găsesc marile teatre și instituții de cultură ale țării, în timp ce restaurantele și cluburile de noapte oferă tinerilor posibilități aproape nelimitate de distracție.

Al doilea oraș din țară unde oricine se poate simți bine este Clujul. Nivelul de trai se apropie de cel din București, dar aici întâlnim și multe evenimente. Din acest motiv orașul a devenit în acest an Capitala Europeană a Tineretului. Printre artiștii care vor concerta în Cluj se numără David Guetta și Avicii.

Locul al treilea îi revine Timișoarei. Orașul se află la un pas de granița de vest a României, motiv pentru care mulți aleg să locuiască în această regiune foarte dezvoltată. Salariul mediu al unui timișorean este de 1.700 de lei, iar rata șomajului nu depășește 1,5%.

Chiar dacă sunt orașe mai mici, Brașovul și Sibiul ocupă locurile al patrulea și al cincilea în clasamentul INS. Foarte bine dezvoltate din punct de vedere turistic, ele dispun de locuri superbe pentru relaxare și plimbări în aer liber. Sibiul cucerește și prin clădirile vechi de sute de ani, care au rămase aproape intacte și care reprezintă adevărate embleme ale orașului, în timp ce Brașovul este considerat capitala turismului de afaceri.

23 ianuarie 2015

3 comentarii la acest articol To “Topul orașelor din România cu cel mai bun nivel de trai (VIDEO)”

 1. E și normal ca Bucureștiul să aibă cel mai ridicat nivel din țară, raportat la salariile din zonă, și fiind capitală, să dețină toate instituțiile administrative și culturale, necesare unei capitale a unei țări. Ceea ce mă intrigă este faptul că Clujul, deși situat pe locul al doilea în acest clasament (inclusiv ca populație și centru universitar), având numeroase evenimente din toate domeniile, fiind și Capitală Europeană a Tineretului, nu este prezentat nici verbal, cu date statistice și economice, nici cu imagini filmate din oraș (prezentarea reporterului de pe Cetățuie este fix fâs ), așa cum sunt prezentate celelalte orașe din top. Să fie oare o lovitură de imagine din partea Timișoarei, principalul oraș contracandidat la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 ?

 2. Ma pufneste rasul cum este conceput acest articol.Se vede de la o posta ca este o facatura , ca este comandat.
  Cica :”Nivelul de trai se apropie de cel din București, dar aici întâlnim și multe evenimente.” . Adica cum ar veni sunt mai multe ca in Bucuresti.Nivelul de trai nu este nici pe departe asemantor ca in Bucuresti.Dar aceasta boala ardeleneasca ca ei sunt primii e veche rau.Clujul sub Funar era la ani lumina de Bucuresti. Nu era centru universitar si atunci? Deodata este concuretul capitalei!!! Rade si un copil de 3 ani!
  Ani de zile ne-ati intoxicat cu Timisoara – apropierea de vest bla bla bla.Insa un oras la fel de aproape de vest Aradul -este ca un ghetou,Si tot la granita de vest se afla.
  In Romania – si noi regatenii suntem de vina- s-a batut moneda pe mizeria de ardeal.In toata lumea in tarile cu iesire la mare cele mai multe dealtfel dupa capitale ceie mai importante sunt orasele port: Ca si exemplu pentru ardeleni: Madrid- Barcelona,Berlin -Hamburg. Paris- Marsilia,Atena- Salonic,Kiew-Odesa,Moscova- Sankt Petersburg,Lisabona-Porto,Bruxeles- Anvers,Londra- Liverpool etc etc.Numai la noi masoneria ardeleneasca a schimbat acest echilibru
  Ma intreb?Bunicul meu a luptat linga Sibiu sa salveze Ardealul de hortisti.Si acum ei sunt inaintea noastra?
  Pai nu avea dreptate Bratianu in 1918 cand a spus :”Vrem Ardealul dar fara ardeleni”
  MARE ADEVAR!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: