Topul celor mai apreciate diete din lume (VIDEO) - LOOKPLUS
Topul celor mai apreciate diete din lume (VIDEO)

Topul celor mai apreciate diete din lume (VIDEO)

Vă vine sau nu să credeți, există o dietă apreciată de nutriționiștii din întreaga lume. Dieta Dash ocupă locul fruntaș în topul celor mai bune regimuri, și asta pentru al cincilea an consecutiv. Specialiștii spun că este perfectă deoarece oprește hipertensiunea și poate fi urmată chiar și de cei care suferă de boli cardiace. Apreciată în alte țări, dieta Dash nu este foarte cunoscută printre doamnele și domnișoarele de la noi, care continuă să țină cure de slăbire care le fac mai mult rău decât bine.

Dieta Dash este un regim simplu, care pune accent în special pe fructe și legume. De exemplu, la micul dejun se poate consuma un ou fiert, cu una sau două felii de bacon slab și un pahar de suc de roșii. La cină, masa poate fi ceva mai copioasă: o porție de pui la rotisor servită cu salată de legume și dressing din oțet.

„Se bazează pe reducerea hipertensiunii arteriale, scăzând consumul de alimente sărate și crescând consumul de alimente bogate în fibre, cum ar fi legumele, fructele și cerealele integrale”, explică Iulia Hădărean, nutriționist.

La fel de benefică pentru organism este și dieta mediteraneană.

„Scădem consumul de grăsimi nesănătoase, cele saturate, și creștem consumul de grăsimi poli și mononesaturate. Se includ consumul de pește, de uleiuri, de măsline, de ulei de măsline, pește gras, nuci și semințe, care toate aduc un aport de omega 3 și omega 6”, mai precizează Iulia Hădărean.

Doamnele și domnișoarele de la noi nici măcar nu au auzit de dieta Dash sau de TLC, un alt regim aflat în top. În schimb femeile țin regimuri după ureche, fără a ține cont de riscurile la care se expun.

Topul celor mai bune diete din lume a fost realizat de experți în nutriție. Regimurile au fost evaluate în funcție de eficiența lor în ceea ce privește scăderea în greutate, prevenirea diabetului și a bolilor de inimă și în funcție de ușurința cu care pot fi urmate.

Sursa foto: www.myhousecallmd.com

21 ianuarie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: