Televizorul, drogul românilor. Ce record a stabilit țara noastră (VIDEO) - LOOKPLUS
Televizorul, drogul românilor. Ce record a stabilit țara noastră (VIDEO)

Televizorul, drogul românilor. Ce record a stabilit țara noastră (VIDEO)

România stabilește un nou record, de data aceasta în ceea ce privește consumul de televiziune.

Românii sunt campioni la dependența de micul ecran, cu 6 ore petrecute zilnic în fața televizorului, întrecându-i la acest capitol și pe americani.

Prin comparație, cetăţenii din Uniunea Europenă petrec în medie 236 de minute pe zi în faţa televizorului, în timp ce vecinii bulgari se uită la TV doar 225 de minute zilnic. Studiul a fost efectuat de experții media de la IP Network, care au ajuns la concluzia că românii sunt dependenți de micul ecran mai mult decât orice altă nație.

După cum recunosc chiar ei, televizorul este principala sursă de informare a românilor, de aceea își petrec atât de mult timp în fața micului ecran. Din păcate obiceiul nu este unul tocmai sănătos.

În cazul adulților, privitul excesiv la televizor, adică mai mult de 4 ore pe zi, este asociat cu dublarea șanselor de mortalitate prematură, din diverse cauze. Printre primele dintre ele ar fi bolile cardio-vasculare, iar apoi afecțiunile legate de obezitate, evident pentru că această activitate este una sedentară. De asemenea, prea mult timp petrecut în fața televizorului este asociat și cu insomnii sau tulburări depresive.

Topul privitorilor la TV este urmat de sârbi, care petrec 306 minute în fața micului ecran, dar și de portughezi și americani, care petrec peste 290 de minute pe zi în fața micului ecran.

9 octombrie 2014

2 comentarii la acest articol To “Televizorul, drogul românilor. Ce record a stabilit țara noastră (VIDEO)”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: