Surpriză la Ploieşti! Petrolul nu se predă şi visează la salvare, după victoria cu CSU Craiova! - LOOKPLUS
Surpriză la Ploieşti! Petrolul nu se predă şi visează la salvare, după victoria cu CSU Craiova!

Surpriză la Ploieşti! Petrolul nu se predă şi visează la salvare, după victoria cu CSU Craiova!

Petrolul a reuşit surpriza în faţa Craiovei, echipă pe care a învins-o cu 1-0. Oltenii au jucat în 10 oameni din minutul 42, după eliminarea lui Kay.

Deşi se află pe ultimul loc, ploieştenii continuă lupta pentru menţinerea în Liga I. Prahovenii au obţinut un succes important în faţa Craiovei, la capătul unui meci pe care l-au dominat în mare parte.

Gazdele puteau deschide scorul în minutul 13, prin Gavrilă, care a şutat din interiorul careului, însă Straton a reuşit să apere. La reluare, elevii lui Gane au solicitat un penalty la un henţ în careu comis de un adversar, dar Adrian Comănescu nu s-a lăsat înduplecat (’14). „Lupii” au fost aproape de gol şi în minutul 15, când Zoubir şi Gavrilă nu l-au putut învinge pe goalkeeperul oaspeţilor din situaţii ideale! Cel care a perforat poarta oltenilor a fost Mişelăricu, însă reuşita sa a fost anulată pe motiv de offside (’15). Craiovenii au replicat prin Acka, care a trecut pe sub minge în careul mic (’20).

Ameninţaţi cu retrogradarea, ploieştenii au continuat să atace buturile adverse. Zoubir a ratat o şansă uriaşă de a înscrie, după ce a fost blocat în ultimul moment de Kay (’34). Gavrilă a fost şi el la un pas de a marca, din lovitură liberă, dar Straton a avut o intervenţie salutară (’37). Gazdele au primit un ajutor nesperat înainte de pauză, când Paolucci a obţinut o lovitură de pedeapsă. Italianul a fost faultat în careu de Kay, care a văzut al doilea galben, fiind astfel trimis la cabine de arbitrul partidei (’42). Oaspeţii au răsuflat însă uşuraţi, după ce acelaşi Paolucci a ratat penalty-ul (’43).

Prahovenii au spart gheaţa în actul secund. Astafei a înscris pentru 1-0, cu un şut din interiorul careului, după o respingere greşită a lui Straton (’51). Chiar şi cu un om în minus, oltenii nu au renunţat la luptă. Vătăjelu a avut şansa egalării, însă a şutat alături, după o acţiune personală de toată frumuseţea (’63). La reluare, Zlatinski a trimis peste dintr-o poziţie excelentă (’67).

Finalul de partidă a fost la fel de animat. Astafei a fost aproape de „dublă” în două rânduri, însă de fiecare dată apărarea Craiovei a scăpat cu faţa curată (’81, ’82). Rocha a căutat şi el golul egalării, dar Cobrea nu s-a lăsat păcălit (’85). Gazdele au replicat prin Markos, care a şutat milimetric alături (’88). Gavrilă a vrut să aibă el ultimul cuvânt, dar Straton a reuşit să respingă cu piciorul, în corner (’90+4).

15 aprilie 2016

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: