Şumi jubilează! Astra bate ASA şi pune presiune pe Steaua şi Dinamo! - LOOKPLUS
Şumi jubilează! Astra bate ASA şi pune presiune pe Steaua şi Dinamo!

Şumi jubilează! Astra bate ASA şi pune presiune pe Steaua şi Dinamo!

Astra s-a distanţat la 4 puncte de Pandurii şi la 6 de Steaua şi Dinamo, graţie victoriei obţinute în faţa vicecampioanei ASA Târgu Mureş, scor 1-0.

Giurgiuvenii au început în forţă partida. Alibec putea deschide scorul în două rânduri, dar de fiecare dată apărarea oaspeţilor s-a achitat de sarcini (‘1, ‘5). Mureşenii au replicat prin Ciolacu, care a reluat cu capul puţin peste (‘7). N’Doye şi-a încercat şi el norocul la poarta adversă, cu o torpilă de la 16 metri, respinsă însă de Lung (‘9). După numai un minut, Astra putea primi penalty la Alibec, care a fost faultat în careu de Matei, dar Istvan Kovacs a dictat corner pentru gazde!

Şumudică a tremurat serios în minutul 14, când Oros şi Boubacar au fost protagoniştii unei faze de cascadorii râsului. Primul a încercat să degajeze o minge, însă a trimis direct în fostul dinamovist. Balonul se ducea în poartă, dar Lung a reuşit să pareze. Găman a intervenit şi el salvator din faţa lui Ţucudean, care a şutat violent din interiorul careului (’16).

Astra a răspuns prin acelaşi Alibec, care a trimis în forţă, dar în plasa laterală (’19). De Amorim (’23), Junior Morais (’32) şi Boldrin (’34) au avut şi ei golul în bocanc, dar au fost lipsiţi de noroc în faţa porţii adverse. Ultimul a catapultat mingea în bara transversală, de la 16 metri!

Giurgiuvenii au reuşit să spargă gheaţa în minutul 50, când Teixeira a punctat la colţul lung, fără speranţe pentru Stăncioiu. În actul secund, s-a produs şi o faza controversată. Alibec a scăpat singur cu Stăncioiu, a căzut ca secerat, însă Kovacs a dictat simulare şi cartonaş galben pentru atacantul „astralilor”! Gazdele au cerut roşu şi eliminare la goalkeeper-ul oaspeţilor, dar centralul partidei nu s-a lăsat înduplecat (’75).

La reluare, Gabi Mureşan putea restabili egalitatea pe tabelă, dar Lung nu s-a lăsat păcălit (’76). Ardelenii au reuşit totuşi să înscrie, prin Ţucudean, dar golul a fost anulat pe motiv de offside (’82). Jazvic şi-a creat şi el o ocazie importantă la buturile adverse. Croatul a şutat sănătos cu dreptul, dar Lung a avut un reflex de zile mari (’84). Scor final: 1-0!

 

18 martie 2016

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: