Steaua o ajută pe Dinamo în cursa pentru play-off. Gaz Metan, obligată să câștige la Craiova - LOOKPLUS
Steaua o ajută pe Dinamo în cursa pentru play-off. Gaz Metan, obligată să câștige la Craiova

Steaua o ajută pe Dinamo în cursa pentru play-off. Gaz Metan, obligată să câștige la Craiova

Steaua i-a dat o mână de ajutor rivalei Dinamo, după 1-1 la Mediaș, dar a ratat șansa de a se apropia la doar 3 puncte de liderul Viitorul.

Chiar dacă nu au reușit să câștige, vicecampionii României le-au complicat enorm viața medieșenilor, care sunt nevoiți să câștige la Craiova pentru a fi siguri de prezența în play-off.

Primul moment controversat al partidei s-a petrecut în minutul 6, la un duel în careu între Crețu și De Amorim. Brazilianul stelei a căzut după un duel cu fundașul Mediașului, dar arbitrul Găman a lăsat jocul să continue. Munteanu a avut golul bocanc două minute mai târziu, când s-a trezit singur cu Niță, dar a șutat în portarul oaspeților de la 6 metri (‘8).

Contrar cursului jocului, Steaua a deschis scorul prin Alibec, care l-a învins pe Greab cu un șut din 13 metri, în diagonală (’30). Sikorski a restabilit egalitatea pe tabelă, cu un șut din centrul careului mic (’54), iar ultimele 30 de minute ale partidei au fost de foc. Alibec a cerut și el penalty după un duel în careul Mediașului cu Trtovac, dar din nou arbitrul Găman a lăsat jocul să continue (’58).

Sikorski putea declanșa fiesta în tribune, când a scăpat singur cu Niță după o eroare a lui Muniru, dar a șutat pe lângă poartă (’65). Crețu a fost și el aproape de gol, trimițând cu capul puțin alături din interiorul careului (’78). Același Crețu a avut șansa victoriei în prelungiri, dar l-a luat la țintă pe Niță din doar câțiva metri, spre disperarea lui Pustai (’90+2).

Steaua acumulează 46 de puncte, în timp ce Gaz Metan Mediaș ajunge la 39 de puncte. Dinamo (38 puncte), CFR (37 puncte) și Astra (35 de puncte) stau la pândă pentru ultimele locuri de play-off.

26 februarie 2017

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: