Se întâmplă în România! Un club din Liga 1 a fost cumpărat cu bani din evaziune fiscală - LOOKPLUS
Se întâmplă în România! Un club din Liga 1 a fost cumpărat cu bani din evaziune fiscală

Se întâmplă în România! Un club din Liga 1 a fost cumpărat cu bani din evaziune fiscală

Florian Walter a dispărut din țară și este căutat din Interpol, iar neregulile din afacerile sale încep să iasă acum la iveală. Arestat în lipsă într-un dosar evaziune fiscală, Walter a fost dat de gol de oamenii săi de încredere.

Procurorii DIICOT l-au convins să vorbească pe cumnatul lui Florian Walter, Daniel Spirea Stoica. Acesta a explicat cum a reușit omul de afaceri să ”spele” peste 80 de milioane de lei, iar versiunea sa este susținută și de Daniel Capră, cel care figurează în acte ca patron al celor de la Petrolul, deși în realitate Walter era în spatele său.

Daniel Spirea Stoica a venit cu detalii și le-a dezvăluit anchetatorilor cum a plătit fostul patron al Universității Cluj și al celor de la Petrolul un avans de 2.6 milioane de lei pentru a achiziționa clubul din Ploiești, prin intermediul lui Daniel Capră. Cumnatul finanțatorului celor două echipe a povestit că în anul 2012, Walter Florian i-a cerut să întocmească un contract de achiziție de clorură de sodiu, pentru deszăpezirea străzilor din București. Contractul trebuia semnat între firma sa, Euro Grup SRL și societatea JIF SRL din Prahova, patronată de frații Daniel și Nicolae Capră.

”În aceeaşi perioadă şi în acelaşi scop, Euro Grup SRL a încheiat un contract cu Compania Romprest Service, societate controlată de Walter Florian, pentru aceeaşi cantitate de clorură de calciu. Tot atunci, fiind plătit către S.C. JIF S.R.L. un avans de aproximativ 2.600.000 lei, Capră Nicolae, urmând să folosească acest avans, pentru a prelua, prin intermediul S.C. JIF S.R.L., împreună cu fratele său, Capră Daniel, clubul de fotbal Petrolul Ploieşti. Clorura de calciu a fost imporatată din China în Bulgaria la firma Logicity LTD., societate deţinută de mine şi de Stoicescu Vasile, fiind apoi livrată la firma S.C. Corn Impex Cereal Oil S.R.L. din România, firmă fantomă, controlată de Capră Daniel”, a mărturisit Stoica. Acesta susține că nu știe unde se ascunde Florian Walter și nici ce planuri are.

3 iunie 2015

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: