Scouterul care îi numea pe români ”țigani” a fost dat afară de Manchester United! - LOOKPLUS
Scouterul care îi numea pe români ”țigani” a fost dat afară de Manchester United!

Scouterul care îi numea pe români ”țigani” a fost dat afară de Manchester United!

Manchester United s-a dezis de scouterul Torben Aakjaer și a întrerupt orice colaborare cu acesta, după ce danezul i-a jignit pe români și pe bulgari pe o rețea de socializare.

Aakjaer era unul dintre colaboratorii apropiați ai celor de la Manchester United încă din 2011, însă a fost pus pe liber de conducerea clubului, din cauza unui scandal xenofob. Nordicul ar fi scris, pe un site de socializare, că ”românii și bulgarii sunt țigani jegoși din estul Europei, care merită un șut în fund”.

Jurnaliștii de la ”The Guardian” au aflat toată povestea și i-au anunțat pe șefii lui Manchester United. Totul ar fi început, susțin englezii, după ce Aakjaer a văzut un comentariu în care cineva povestea cum i-a turnat apă în cap unui cerșetor în Copenhaga. Fostul colaborator al ”diavolilor” a intrat repede în joc.

Ce a scris Torben Aakjaer

”Trebuie să fii prea implicat în mafia roşie din Copenhaga să nu crezi că toţi aceşti jegoşi din estul Europei merită un şut în fund peste graniţă. Da, în cazuri ca acestea generalizez. Nu este vorba de un muncitor polonez care munceşte din greu în construcţii sau de un şofer ceh de taxi. Este vorba de ţigani din România și Bulgaria, iar în cazurile astea nu trebuie arătată milă”, a scris Aakjaer, care a negat ulterior că acest comentariu i-ar aparține.

Scuzele danezului nu i-au impresionat prea mult pe oficialii lui Manchester United, care i-au reziliat contractul. ”Clubul a primit dovezi de la The Guardian. Am lansat imediat o investigaţie şi am încheiat colaborarea cu domnul Aakjaer, pentru că Manchester United nu este o organizaţie exclusivistă şi nu va tolera acest fel de comportament”, au notat șefii clubului, într-un comunicat oficial.

15 ianuarie 2015

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: