Scandal diplomatic! Rusia, acuze bizare aduse României - LOOKPLUS
Scandal diplomatic! Rusia, acuze bizare aduse României

Scandal diplomatic! Rusia, acuze bizare aduse României

Pe 27 ianuarie, la Ateneul Român din Bucureşti s-a deschis o expoziţie în care sunt prezentate suferinţele germanilor din Banat şi Transilvania deportaţi în Uniunea Sovietică după Al Doilea Război Mondial.

Expoziţia, organizată de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității și Filarmonica „George Enescu“ din București, în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer și Forumul Democrat al Germanilor din România, i-a deranjat pe oficialii din Rusia.

Ministerul de Externe al Rusiei s-a arătat îngrijorat de ceea ce consideră a fi „încercările de a rescrie istoria celui de-al Doilea Război Mondial” în România. Prin vocea purtătoarei de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, ruşii au condamnat expoziţia pentru că ar avea „accente anti-sovietice şi anti-ruseşti”, informează Realitatea TV.

MAE român a răspuns afirmaţiilor venite dinspre Moscova. „Am luat notă cu surprindere de afirmaţiile purtătorului de cuvânt al MAE rus. Suntem dezamăgiţi de informarea deformată. Autorităţile române organizează în fiecare an evenimente de comemorare a memoriei victimelor Holocaustului. Reacţia purtătorului de cuvânt al MAE rus face abstracţie de aceste realităţi şi se referă la o expoziţie care nu are nicio legătură cu programul de evenimente oficiale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

5 februarie 2016

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: