Să vină Manchester City! Steaua, victorioasă la Botoșani. Tănase, gol la debut - LOOKPLUS
Să vină Manchester City! Steaua, victorioasă la Botoșani. Tănase, gol la debut

Să vină Manchester City! Steaua, victorioasă la Botoșani. Tănase, gol la debut

Steaua s-a impus cu 2-0 pe terenul Botoșaniului și așteaptă cu moralul ridicat duelul cu Manchester City, din play-off-ul Champions League.

Partida a fost una spectaculoasă, cu multe faze la ambele porți. Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Plămadă, care a ratat incredibil din doar câțiva metri. Jucătorul gazdelor s-a trezit singur cu Niță, dar a trimis cu capul peste (’12). La reluare, Tudorie a șutat peste dintr-o poziție ideală, spre uimirea fanilor prezenți pe stadion (’17). Moldovenii au răspuns prompt. Mihai Roman a catapultat mingea în bara transversală, de la peste 25 de metri (’20)! Enache putea și el să deschidă scorul, dar l-a luat la țintă pe Tudorie, cu un șut din interiorul careului (’24).

Repriza secundă a fost la fel de animată. Steliștii au început în forță, cu un șut peste poartă al lui Tănase, aflat la primul meci în tricoul roș-albastru (’46). Cel care a spart gheața a fost Hamroun. Intrat la pauză, algerianul a finalizat acțiunea creată de Tănase și Achim (’50). Botoșănenii puteau egala repede, dar Niță a reușit să respingă de pe linia porții, după o greșeală a lui Enache (’54).

A venit rândul lui Stanciu să-și treacă în cont ratări monumentale. Prima dată, decarul vicecampioanei a trimis puțin alături (’62), iar a doua oară nu l-a putut învinge pe Iliev din interiorul careului (’78). Stanciu a contribuit însă la marcarea golului doi al echipei sale. Mijlocașul a șutat la colțul lung, mingea a fost respinsă de Iliev până la Tănase, care a împins balonul în poartă din doar câțiva metri (’80). Gazdele au solicitat offside la fostul jucător al Viitorului, dar Cristi Bălaj a validat reușita.

Ca tacâmul să fie complet, FC Botoșani a rămas cu un om în minus în minutul 84, după ce Vașvari a fost eliminat pentru cumul de cartonașe. Aflați la conducere, steliștii nu au forțat pe final de meci, astfel că tabela a rămas neschimbată până la final.

Pentru elevii lui Laurențiu Reghecampf urmează testul cu Manchester City, partidă programată marți, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

12 august 2016

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: