S-a încheiat perioada de mercato. Tranzacţii „bombă” pe bursa transferurilor - LOOKPLUS
S-a încheiat perioada de mercato. Tranzacţii „bombă” pe bursa transferurilor

S-a încheiat perioada de mercato. Tranzacţii „bombă” pe bursa transferurilor

Perioada de transferuri s-a încheiat în Europa. Ieri, pe ultima sută de metri, toate marile cluburi şi-au finalizat negocierile. Şi fanii acestor echipe au avut ce savura. „Granzii” au cheltuit sute de milioane de euro pe vedete de cinci stele.

Ieri, s-a încheiat oficial perioada de mercato în întreaga Europă. De acum, mutări se vor mai putea face doar în condiţiile în care jucătorii sunt liberi de contract. Cu siguranţă cea mai mare „bombă” a ultimei zile a fost transferul lui Radamel Falcao. Toată media de pe continent îl dădea ca şi transferat la Real Madrid, dar columbianul a ajuns în cele din urmă la Manchester United. În schmb, Realul l-a adus pe Chicharito Hernandez, de pe „Old Trafford”.

Clubul manageriat de Louis van Gaal a plătit 15 milioane de euro pentru împrumutul pe un an al vârfului deţinut de AS Monaco. Şi conaţionalul managerului olandez, Daley Blind, a semnat cu „diavolii”. O altă mutare produsă pe ultima sută de metri a fost cea a lui Danny Welbeck, de la Manchester la Arsenal. Cu cele 20 de milioane, „diavolii roşii” şi-au mai amortizat din cheltuielile verii. Hatem Ben Arfa a plecat de la Newcastle, tot sub formă de împrumut, la Hull City.

Toby Alderweireld, component de bază în sezonul perfect reuşit de Atletico Madrid, a fost împrumutat la Southampton. Un alt nume „greu” al fotbalului european, Alvaro Negredo, a plecat tot sub formă de împrumut de la Manchester City la Valencia. „Liliecii” vor trebui să plătească 27 de milioane la finalul sezonului, dacă doresc drepturile federative totale ale atacantului. Galatasaray a dat şi ea două lovituri. Goran Pandev şi Blerim Dzemaili sunt afaceri care îi pot aduce pe turci în elita fotbalului mondial.

Ca o concluzie, per ansamblu, Manchester United a fost echipa care a cheltuit cei mai mulţi bani. 153 de milioane de lire sterline au ieşit din conturile americanilor care patronează gruparea. Din Premier League, Liverpool a dat şi ea 117 milioane, urmată de Chelsea, cu 88 şi Arsenal, cu 78 de milioane de lire. 157 de milioane de euro a „spart” şi Barcelona pe transferuri, în timp ce Real Madrid a plătit 123 de milioane pentru vedetele de cinci stele aduse.

2 septembrie 2014

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: