Românii, din nou în stradă. Legea securității cibernetice, motiv de protest (VIDEO) - LOOKPLUS
Românii, din nou în stradă. Legea securității cibernetice, motiv de protest (VIDEO)

Românii, din nou în stradă. Legea securității cibernetice, motiv de protest (VIDEO)

În timp ce Klaus Iohannis depunea jurământul pentru funcția de președinte, în mai multe orașe din țară au fost organizate proteste.

Sute de persoane au ieșit în stradă, nemulțumite de legea securității cibernetice și au cerut retragerea actului normativ care permite percheziția informatică fără mandat judecătoresc.

La Cluj, zeci de oameni au protestat pașnic în centrul orașului. Ei spun că legea le încalcă dreptul la intimitate și cer noului președinte să nu promulge actul normativ.

„E foarte important să avem un echilibru între puterile de stat și nu să lăsăm o organizație militară să intre în viața ta când și cum vrea”.

„Asta ne cenzurează și gândirea și limbajul. Faptul că oricine poate accesa datele noastre personale și acest lucru nu mai este ilegal, că nu e vorba de un hacker, ci e un control al unei persoane pe care nu o știi”,

Legea securității cibernetice, care permite SRI să supravegheze chiar și fără mandat calculatoarele românilor, a fost adoptată vineri de către Senat. Actul normativ trebuie promulgat și de președintele României, înainte de a intra în vigoare.

22 decembrie 2014

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: