Performanţă istorică! FC Voluntari a cucerit, în premieră, Cupa României - LOOKPLUS
Performanţă istorică! FC Voluntari a cucerit, în premieră, Cupa României

Performanţă istorică! FC Voluntari a cucerit, în premieră, Cupa României

FC Voluntari a câştigat în premieră Cupa României, după o finală nebună cu Astra. Ilfovenii s-au impus cu 6-4 după executarea loviturilor de departajare. În timpul regulamentar şi după cele două reprize de prelungiri, scorul a fost 1-1.

Giurgiuvenii au dominat prima repriză. Morais (‘4), Budescu (’10, ’21), Teixeira (’23) şi Săpunaru (’32) au trecut pe lângă deschiderea scorului, ratând ocazii uriaşe. Ioniţă a spart gheaţa cu un şut din afara careului, după o acţiune personală de toată frumuseţea (’35). Stan (’38), Teixeira (’44) şi Buş (’45+1) puteau să majoreze diferenţa pe tabelă, dar au fost lispiţi de inspiraţie la finalizare.

Trupa lui Claudiu Niculescu s-a trezit din letargie în actul secund. Ilfovenii au solicitat penalty în minutul 49, după un duel între Fabricio şi Bălan, dar Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue. Marinescu (’55), Bălan (’57) puteau restabili egalitatea, dar au avut ghinion în faţa porţii adverse. Ioniţă a fost aproape de „dublă” după o nouă acţiune personală, dar a fost deposedat în ultima clipă de Cazan (’60).

Voluntariul a replicat prin Voduţ şi Bălan, la aceeaşi fază, dar nu l-au putut învinge pe Lung (’78). Cel care a adus egalarea pe tabelă a fost Marinescu, care a transformat fără probleme un penalty provocat de Junior Morais (’83). Ilfovenii au fost aproape de un nou gol pe finalul meciului, dar Lung a respins de pe linia porţii o minge trimisă de Voduţ (’89).

S-a terminat 1-1 după expirarea timpului regulamentar, astfel că s-a intrat în prelungiri. Cele două echipe au căutat golul victorios, dar fără vreun efect pe tabelă. Câştigătoarea Cupei României s-a decis astfel la loviturile de departajare, unde FC Voluntari a fost mai norocoasă. Pentru ilfoveni au marcat Bălan, Marinescu, Voduţ, Ivanovici şi Achim. De la Astra au punctat Fabricio, Săpunaru şi Seto. De la giurgiuveni a ratat Stan.

Dacă vor obţine licenţa, ilfovenii pot lua locul Astrei în cupele europene!

27 mai 2017

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: