Olăroiu nu mai vine la naţională. Burleanu a anunţat când va fi prezentat noul selecţioner - LOOKPLUS
Olăroiu nu mai vine la naţională. Burleanu a anunţat când va fi prezentat noul selecţioner

Olăroiu nu mai vine la naţională. Burleanu a anunţat când va fi prezentat noul selecţioner

Răzvan Burleanu a anunţat astăzi că Anghel Iordănescu nu va mai continua pe banca naţionalei României.

„Domnul Anghel Iordănescu este în concediu, ne vom consulta și cu dânsul privin aducerea unui nou selecţioner. Suntem deschiși ambelor variante, atât de antrenor român, cât și de antrenor străin. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ când vorbim de un antrenor străin. Niciodată ca Federație nu putem concura din punct de vedere financiar cu o echipă de club din Bundesliga, La Liga, Premier League”, a subliniat Burleanu.

„Până la finalul EURO, vom prezenta numele noului selecţioner”

Preşedintele FRF a dezvăluit că se află în discuţii cu mai mulţi antrenori străini. „Domnul Anghel Iordănescu nu a avut cel mai mic salariu la acest turneu final. Avem capacitatea ca noul selecţioner să fie mai bine plătit decât ultimii doi selecţioneri. Suntem în discuţii şi cu antrenori prezenţi la turneul final. Nu o să dau însă niciun nume. Până la finalul Campionatului European vom prezenta numele noului selecționer. Viitorul selecţioner nu va putea fi şi la club, şi la echipa naţională”, a precizat Burleanu.

A picat varianta Cosmin Olăroriu

FRF a purtat negocieri şi cu Cosmin Olăroiu, însă fostul tehnician al Stelei nu va mai ajunge pe banca naţionalei. „Am avut discuții și cu antrenori români. Am avut discuții cu Olăroiu, care nu va putea accepta propunerea noastră, pentru că e încă sub contract. În ceea ce privește profilul, ne dorim un antrenor cu peste 10 ani de experiență la nivel înalt, care să fi câștigat trofee, să aibă autoritate și, în același timp, să poată să-și asume să ducă echipa națională la un Campionat Mondial, pentru că nu vom avea parte de o campanie de calificare ușoară. Avem nevoie de un antrenor foarte motivat și care să-și dorească performanță”, a punctat Burleanu.

Despre evoluţia României la EURO

Preşedintele FRF a vorbit şi despre evoluţia României la EURO 2016. „Îmi pare foarte rău pentru parcursul naționalei și pentru fanii care au crezut într-un parcurs foarte bun. Am fost cu toții triști. Am văzut jucători cu ochii în lacrimi după meciul cu Albania. Și-au dorit mult. A fost o neputință de a face mai mult. A fost un cumul de factori negativi, precum oboseala din meciurile cu Franța și Elveția. În plus, jucătorii nu mai evoluează meci de meci la echipele de club. FRF a abordat EURO într-un mod profesionist, pentru că am numit un staff tehnic. Nimeni nu poate spune că nu am pus la dispoziția staff-ului tehnic tot ce s-a cerut. Responsabilitatea rezultatelor este a echipei tehnice. Acest EURO ne confirmă că există o prăpastie între echipele din Occident și cele din Estul Europei. Nu vreau ca România să rămână pe marginea prăpastiei”, a transmis Burleanu.

27 iunie 2016

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: