Meci dramatic la Târgu Mureş! ASA reintră în lupta pentru salvarea de la retrogradare, după 2-1 cu Chiajna - LOOKPLUS
Meci dramatic la Târgu Mureş! ASA reintră în lupta pentru salvarea de la retrogradare, după 2-1 cu Chiajna

Meci dramatic la Târgu Mureş! ASA reintră în lupta pentru salvarea de la retrogradare, după 2-1 cu Chiajna

Pe un teren execrabil, ASA a obţinut o victorie preţioasă în lupta pentru evitarea retrogradării. Fosta vicecampioană a României a câştigat cu 2-1 în faţa Concordiei, la capătul unui meci dramatic.

Aflaţi pe ultimul loc în clasament, mureşenii nu aveau altă variantă decât victoria în duelul cu Chiajna. Ardelenii au deschis repede scorul, prin Gabriel Mureşan, care a transformat o lovitură de pedeapsă obţinută de Bâtfoi (’11). Mijlocaşul celor de la ASA şi-a făcut astfel un cadou frumos de ziua sa de naştere. Mureşan a împlinit azi 35 de ani.

Rus putea dubla avantajul pentru gazde, dar Bălgrădean a reuşit să se opună (’14). Oaspeţii au cerut penalty în minutul 25, după un contact între Bărboianu şi Mendy, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Răducanu a testat şi el buturile adverse cu un şut de la 18 metri, dar fără vreun efect pe tabelă (’35).

Finalul primei reprize a aparţinut elevilor lui Ilie Stan. Gabi Mureşan a avut în două rânduri şansa „dublei”, însă de fiecare dată defensiva Concordiei a scăpat cu faţa curată (’37, ’44). Nici Ciolacu nu a fost mai norocos, trimiţând în bară din doar câţiva metri (’38). Bâtfoi a reluat şi el cu capul, dar în braţele lui Bălgrădean (’45+3).

Oaspeţii au căutat egalarea în actul secund. Melinte a trimis cu capul, dar Pap a fost la post (’58). Munteanu a ratat o ocazie monumentală în minutul 66. Fotbalistul Chiajnei a scăpat singur spre poartă, l-a driblat pe Pap, însă nu a reuşit să înscrie în plasa goală!

Bălgrădean a comis-o din nou pe finalul meciului. Portarul ilfovenilor a provocat un nou penalty, după ce a ieşit prost la o centrare, faultându-i pe Ciolacu şi Bărboianu (’73). Bălgrădean a primit al doilea galben şi, implicit, pe cel roşu, fiind înlocuit între buturi cu Albu (’76). Chiajna a rămas astfel cu doar 8 oameni de câmp cu 15 minute înainte de final, întrucât Dan Alexa efectuase toate schimbările! Chiar şi în condiţiile date, Gabi Mureşan a ratat penalty-ul, trimiţând în bară (’78)!

Chiar şi în inferioritate numerică, trupa lui Dan Alexa a reuşit egalarea în minutul 84, prin Valentin Alexandru, care a reluat în poarta goală o minge degajată greşit de Pap. Bucuria oaspeţilor nu a durat mult. Ciolacu a dus scorul la 2-1 pentru echipa sa şi a consemnat astfel prima victorie a celor de la ASA în 2017 (’87).

18 martie 2017

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: