Începe războiul? Arabia Saudită a invadat Yemenul - LOOKPLUS
Începe războiul? Arabia Saudită a invadat Yemenul

Începe războiul? Arabia Saudită a invadat Yemenul

Arabia Saudită a lansat în noaptea de miercuri spre joi o operaţiune militară în Yemen, în sprijinul preşedintelui acestei ţări, Abd-Rabbu Mansur Hadi, care se confruntă cu atacurile rebelilor şiiţi houthi, a anunţat ambasadorul regatului saudit la Washington.

Operaţiunea „Fire Storm” a fost lansată de Arabia Saudită şi aliaţii din Consiliul de Cooperare al Golfului. Printre ţările care au confirmat participarea la operaţiune se numără Iordania şi Egiptul.
Riadul a anunţat că 100 de avioane participă la operaţiunea militară lansată contra rebelilor houthi în Yemen. De asemenea, circa 150.000 de soldaţi au fost desfăşuraţi în Yemen, conform Agerpres.

Raiduri aeriene au distrus depozite de muniții ale rebelilor houthi și au ucis câțiva dintre liderii lor, a anunțat CNN. Forțele aeriene saudite au preluat controlul asupra spațiului aerian yemenit. Explozii au fost auzite și în zona aeroporturilor din Sanna și au fost victime în rândul civililor, relatează BBC. Potrivit autorităților locale, 13 persoane au murit într-un district al orașului. Între timp, un oficial al milițiilor șiite huthi a avertizat că acest atac ar putea declanșa un război major în regiune, potrivit Reuters.

26 martie 2015

Un comentariu To “Începe războiul? Arabia Saudită a invadat Yemenul”

  1. Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare!Nu este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza in timpul liber sau la alegerea dumneavoastra, tot timpul. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul „Info” la adresa de e-mail: frided@yahoo.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: