FOTO: Îmbucură-te, om bun! Spectacol de colinde vechi, susținut de ansamblul "Icoane" la Opera Română din Cluj-Napoca - LOOKPLUS
FOTO: Îmbucură-te, om bun! Spectacol de colinde vechi, susținut de ansamblul „Icoane” la Opera Română din Cluj-Napoca

FOTO: Îmbucură-te, om bun! Spectacol de colinde vechi, susținut de ansamblul „Icoane” la Opera Română din Cluj-Napoca

E vremea colindelor, a bucuriei și a urărilor de bine, sărbătorită la Cluj-Napoca printr-un extraordinar concert aniversar susținut de Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „Icoane”, condus de profesorul Ioan Bocșa, la Opera Română din Cluj-Napoca.

Prin recursul la tradiție, la valorile autentice, șlefuite de-a lungul anilor și distilate în sufletele atâtor generații de români s-a conturat un spectacol unic și valoros, pe care artiștii îl oferă publicului, cu dăruire și talent. Astfel, în prag de sărbători, ansamblul „Icoane” aduce magia unora dintre cele mai frumoase colinde vechi în mai multe orașe din țară: Râmnicu-Vâlcea (5 decembrie), Brașov (6 decembrie), Oradea (12 decembrie), Cluj-Napoca (13 decembrie), Turda (15 decembrie), Alba Iulia (17 decembrie), Târgu Mureș (18 decembrie), Iași (19 decembrie).

Mărturisind că și-a dedicat câteva zeci de ani cercetării colindei și readucerii acestor nestemate folclorice în actualitate, activitate distinsă cu Premiul Academiei Române, profesorul Ioan Bocșa concluzionează: „colinda tradițională românească reprezintă un adevărat univers de o frumusețe tulburătoare, cu origini precreștine. Inițial, colinda avea funcție rituală, de urare înaltă întru rodire și fertilitate, omul sperând că în această perioadă de tranziție, cum este începutul de an, poate influența în bine, prin anumite practici, ciclul naturii și principalele evenimente ce vor urma”.

Vă invităm să ne fiți alături la spectacol, să sădim împreună gândurile de mai bine pentru anul ce stă să înceapă.

Spectacolul de Cluj va avea loc în 13 decembrie 2017, de la ora 18.00, la Opera Națională Română.

Biletele pot fi procurate de pe biletmaster.ro

1 1 2 3 4 Concert Aniversar Cluj-Napoca afis A2 final

 

 

6 decembrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: