FCSB suflă în ceafa CFR-ului. Trupa lui Dică a bătut Botoșaniul și s-a apropiat la doar un singur punct de clujeni - LOOKPLUS
FCSB suflă în ceafa CFR-ului. Trupa lui Dică a bătut Botoșaniul și s-a apropiat la doar un singur punct de clujeni

FCSB suflă în ceafa CFR-ului. Trupa lui Dică a bătut Botoșaniul și s-a apropiat la doar un singur punct de clujeni

FCSB și-a mai spălat din păcate după rușinea cu Sporting în duelul cu FC Botoșani, pe care l-a câștigat cu 2-0.

Prima ocazie a partidei i-a parținut lui Ovidiu Popescu, al cărui șut deviat de Golofca a fost respins in extremis de Cobrea (’11). Cel care a deschis scorul a fost Budescu, care a transformat impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri (’18). Moldovenii puteau egala după doar câteva minute, după o acțiune frumoasă a lui Buș, dar Niță a interventi excelent la șutul acestuia (’20). Mușat a fost și el aproape de gol, însă goalkeeperul gazdelor a avut o nouă paradă fabuloasă (’26). Buș a creat din nou panică în careul advers, dar Niță nu s-a lăsat păcălit (’31, ’38).

Cei care au punctat însă au fost tot elevii lui Nicolae Dică. Tănase a șutat din afara careului, iar Cobrea a scăpat balonul printre mâini (’41). Oaspeții au cerut al doilea galben pentru Alibec, în prelungiri, după o intrare cu talpa asupra lui Burcă, dar Colțescu l-a iertat de eliminare pe atacantul gazdelor (’45+1).

Ca să nu riște eliminarea lui Alibec, Dică l-a înlocuit la pauză cu Gnohere. „Roș-albaștrii” au căutat golul al treilea încă din startul reprizei secunde. Budescu a vrut să rupă plasa cu o bombă din doar câțiva metri, dar mingea s-a scurs peste (’64). Teixeira nu a nimerit nici el cadrul porții din interiorul careului (’68).

Au urmat momente bune pentru Botoșani. Serediuc a luat o acțiune pe cont propriu, a trecut de Larie, după care a centrat pentru Roman, care a reluat însă slab cu capul (’71). Ciaccheri a ratat și el o șansă uriașă de a marca. Argentinianul s-a distrat cu apărarea roș-albastră, după care a șutat peste din poziție ideală (’74).

Vicecampionii au replicat prin Gnohere, care a avut În două rânduri golul în bocanc, dar de fiecare dată a fost lipsit de precizie la finalizare (’83, ’87). Man putea marca și el, dar a nimerit bara din interiorul careului (’90). Nu a contat însă. FCSB s-a impus cu 2-0 și s-a apropiat la doar un singur punct de liderul CFR Cluj.

27 august 2017

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: