FC Botoșani - CS U Craiova 1-0. Moldovenii încing lupta la play-off! - LOOKPLUS
FC Botoșani – CS U Craiova 1-0. Moldovenii încing lupta la play-off!

FC Botoșani – CS U Craiova 1-0. Moldovenii încing lupta la play-off!

FC Botoșani a obținut o victorie importantă în fața Craiovei, scor 1-0, și s-a apropiat la doar 3 puncte de un loc de play-off.

Prima repriză a fost una anostă în ocazii de poartă. Jucătorii ambelor echipe au întâmpinat greutăți la construcție, din cauza terenului înghețat.

Gazdele puteau deschide scorul în startul partidei, prin Laurențiu Buș, care a trimis cu capul în bară, din 6 metri (‘8)! Burcă a testat și el buturile adverse. Fundașul a reluat tot cu capul, dar Mingote s-a aflat la post (’14). Oltenii nu au replicat în primul act, astfel că repriza s-a încheiat cu scorul de 0-0.

Craiovenii s-au dezmorțit în actul secund. Fajic a trimis alături, după o acțiune a lui Bancu (’47). Moldovenii au răspuns prin Vașvari, care a executat însă slab o lovitură liberă de la 18 metri (’56). Cucu a căutat și el drumul către gol, cu un șut cu latul pe centru porții, dar Albuț a reușit să pareze (’58).

Meciul s-a aprins în minutul 66, când Roman a solicitat un fault în apropierea careului de 16 metri, după un duel cu Acka și Bucurică, dar Marius Avram a dictat doar corner! Jucătorul gazdelor a sărit ca ars la aflarea deciziei și s-a îmbrâncit cu Popov. Conflictul a fost repede stins, iar cei doi s-au ales cu cartonașe galbene.

La reluare, Băluță a șutat anemic din interiorul careului, permițându-i lui Albuț să rețină fără probleme (’70). Kuku nu a fost nici el mai inspirat. Atacantul a reluat complet aiurea din preajma punctului cu var (’80). Fostul jucător al celor de la ASA și-a luat revanșa pe finalul meciului. Kuku i-a luat fața lui Acka și a împins balonul în poartă din doar 4 metri, fără speranțe pentru Mingote (’87).

Craiova putea egala după doar câteva secvențe de joc, dar Albuț a intervenit salvator din fața lui Ivan (’89). Oltenii au atacat în valuri, dar defensiva gazdelor a rezistat eroic în ultimele minute. Scor final: 1-0!

11 februarie 2017

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: