EXCLUSIV Veste teribilă pentru Rapid. Cazul Wellington, la UEFA - LOOKPLUS
EXCLUSIV Veste teribilă pentru Rapid. Cazul Wellington, la UEFA

EXCLUSIV Veste teribilă pentru Rapid. Cazul Wellington, la UEFA

Sursa Foto: ziuanews.ro

Rapid București se află într-o situație complicată. Cazul de rasism de la partida cu Chiajna s-a petrecut într-un moment cât se poate de nepotrivit pentru formația giuleșteană, iar forul internațional de la Nyon este cu ochii pe acest eveniment.

Cristian Jura, judecător TAS, a explicat în emisiunea Fotbal Look, pe Look TV, care ar putea fi consecințele evenimentului neplăcut de la Chiajna, când atacantul Carlos Wellington a fost lovit de suporterii giuleșteni cu o banană.

„Ceea ce pot să vă spun este că a început săptămâna împotriva rasismului în fotbal, acțiune inițiată de UEFA. Chiar în prima zi a acestei campanii europene, treaba asta se întâmplă la noi. Este regretabil că a avut loc chiar acum. Vom face o autosesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. E o situație extrem de regretabilă și de rușinoasă. În România nu am cunoștințe despre asemenea manifestări. Știu cazuri din Spania sau Italia, când o echipă întreagă s-a retras de pe teren”, a spus judecătorul.

Mai mult, acesta a dezvăluit că și arbitrul partidei, Marian Balaci, care i-a acordat cartonaș galben brazilianului, după ce acesta a sesizat evenimentul, ar putea fi pedepsit de comisiile abilitate, iar Rapidul ar putea fi drastic sancționat de către UEFA.

„Ceea ce am citit în presă este că Wellington s-a dus la arbitru să-i spună ce s-a întâmplat și a luat galben. Este aberant așa ceva. Tot la nivel UEFA, în special în competițiile internaționale, dar nu numai, se monitorizează, se fac fotografii și filmări, iar aceste mărturii contribuie la deciziile de a se juca fără spectatori. În regulamentul FRF există niște articole foarte clare, care se vor aplica, a mai declarat Cristian Jura, la Fotbal Look, pe Look TV.

4 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: