EXCLUSIV Scandal la Craiova! Un fost jucător al oltenilor acuză dur conducerea echipei - LOOKPLUS
EXCLUSIV Scandal la Craiova! Un fost jucător al oltenilor acuză dur conducerea echipei

EXCLUSIV Scandal la Craiova! Un fost jucător al oltenilor acuză dur conducerea echipei

Ionuţ Târnăcop a lansat acuze grave la adresa conducerii Craiovei. Fotbalistul susţine că oficialii olteni au făcut tot posibilul să-i forţeze mână să plece de la echipă.

Deşi a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei în sezonul trecut, Târnăcop a decis să-şi rezilieze contractul cu gruparea pregătită de Emil Săndoi. Fundaşul nu a mai rezistat presiunii exercitate de conducerea echipei.

Ionuţ, cine a luat decizia să pleci de la echipă?

Eu am luat decizia. M-am prezentat la antrenament şi i-am comunicat domnului Săndoi că nu voi face parte din această echipă. Mai aveam contract cu ei până în vara lui 2016.

De ce ai decis să-ţi reziliezi contractul? Ai avut altă ofertă?

Nu aveam nicio altă ofertă, dar s-au adunat foarte multe lucruri de când a început returul campionatului trecut. S-au îmtâmplat foarte multe lucruri legate de mine, de aceea le-am comunicat conducătorilor, la sfârşitul campionatului, că vreau să plec. De când a început returul, domnul Rotaru i-a comunicat domnului Cârţu să facă schimbări la echipă. Tot punea presiune ca eu să fiu schimbat la fiecare meci.

Ţi-a explicat de ce?

Domnul Rotaru nu a vrut să stea de vorbă cu mine. De când a început returul, la fiecare meci erau aceleaşi discuţii, asta în situaţia în care noi nu pierdusem de foarte multe etape. Am stat până s-a terminat campionatul, iar la petrecerea de sfârşit de an am vorbit cu domnul Rotaru şi i-am comunicat decizia mea. I-am spus: „Sunt un jucător pe care nu-l doriţi la echipă, vă rog frumos să ne strângem mâna. Eu îmi doresc asta, fiecare trebuie să meargă pe drumul lui”.

Şi de ce nu te-ai despărţit de ei atunci?

Pentru că mi-a spus că sunt un jucător important pentru el şi că nu s-a pus problema niciodată ca eu să plec. Dar, de atunci, a fost şi mai rău. Din prima etapă s-au reluat aceleaşi discuţii, ca eu să nu mai fac parte din lot. M-am dus din nou să discut cu domnul Rotaru, dar dânsul mi-a spus că nu are ce să discute cu mine, ci să discut cu Felix Grigore. Felix mi-a spus aceleaşi lucruri, că sunt un jucător important, că nu se pune problema ca eu să plec, dar eu ştiam de discuţiile care erau la echipă. Înainte de meciul cu Steaua a spus să nu fiu luat în lot, iar în campionatul trecut, la jocul cu CFR, antrenorilor li s-a comunicat să nu fac parte din lot. Cu o etapă în urmă, am jucat la Ceahlăul, eu am fost rezervă, am jucat 15 minute. Am avut o ocazie, iar ei au spus că din cauza mea s-a pierdut acel meci, că eu am intrat pe vârfuri.

Cu antrenorii ai discutat, ei ce ţi-au spus?

Domnul Cârţu nu s-a luat după domnul Rotaru. Dânsul i-a comunicat că sunt un jucător important şi dacă a câştigat atâtea meciuri cu echipa asta, merge până la capăt cu aceiaşi jucători. Dacă antrenorii spuneau că nu au nevoie de mine, înţelegeam. Am comunicat conducerii că vreau să plec, că nu mai pot să dau sută la sută, pentru că nu mă simt dorit aici şi nu mă simt respectat. Atunci domnul Rotaru mi-a zis că dacă nu mai pot să dau totul, să vorbesc cu Felix şi să-mi facă actele ca să-mi reziliez contractul. Am luat legătura cu Felix şi mi-a spus să mă prezint miercuri la Bucureşti şi să facem actele. Marţi seara m-a sunat şi mi-a zis că nu mai poate să-mi dea drumul, că sunt jucător important, că pleacă Brandan şi să rămân să joc. Când vorbeam cu ei faţă în faţă spuneau ce jucător important sunt, însă când plecam din birou ei comunicau antrenorilor să nu mai fac parte din lot, să nu mai joc. Nu ştiu de ce, pentru că niciodată nu s-a pus problema de bani. Când am venit la echipă nu am luat niciun ban la semnătură, nu am luat niciun ban în avans, nu am avut salariu foarte mare şi nu am luat niciun ban când mi-am reziliat contractul. Chiar am mai avut bani de luat, dar am decis să plec pentru că nu mai puteam rezista presiunilor care erau. Mă consumam foarte tare. Am venit cu inima deschisă, am dat tot ce am putut anul trecut pentru a ajunge unde am ajuns. Când am venit echipa era pe locul 18, şi prin evoluţiile mele am ajuns pe locul 5. Cred că meritam mai mult respect din partea conducătorilor. Dacă nu mai aveau neovie de mine sau îşi doreau altceva, trebuiau să-mi spună. Aşa cum eu am fost bărbat şi am ridicat mâna că nu mai pot să continui, aşa trebuiau să fie şi ei bărbaţi. Trebuia să ne strângem mâna şi să încheiem colaborarea în termeni amiabili.

Simţi că au avut ceva personal cu tine?

Nu ştiu. Ştiu doar că la fiecare meci eu trebuia să fac ceva excepţional ca să nu mai existe discuţii. Orice se întâmpla la Craiova, orice gol lua echipa era din vina lui Târnăcop!

Antrenorii ce îţi spuneau?

Să încerc să nu iau în seamă discuţiile, să-mi văd de treabă, să joc, că ei se bazează pe mine. Şi acum când am hotărât să plec am stat de vorbă cu domnul Săndoi şi mi-a spus că are neovie de mine în continuare, să nu iau decizia asta, dar nu mai puteam continua. Nu vreau să păcălesc pe nimeni, nu am stat pentru bani la Craiova, am jucat cât am putut de bine atunci când am fost pe teren.

Cu colegii ai discutat înainte să iei această decizie?

Am discutat, au încercat să mă convingă să rămân, cu foarte mulţi am rămas prieten, dar asta este. Mai bine mă retrag decât să ajung să mă cert cu cineva sau să ajung la nişte situaţii care nu erau ok.

Cu Rotaru ai vorbit înainte să-ţi reziliezi contractul?

Nu am avut nicio discuţie cu domnul Rotaru, nu a vrut să vorbească cu mine. L-am sunat, i-am spus că vreau să discut cu el, dar el mi-a zis să iau legătura cu Felix. Ultimul lucru care m-a determinat să iau această decizie a fost că, în urmă cu o lună, toţi jucătorii din lot şi-au primit salariul, iar eu nu. Am fost singurul care nu şi-a primit salariul.

Ce explicaţie ţi-au dat?

Că au primit un telefon de la o echipă din Liga I, care s-a interesat de mine, iar dacă eu mă înţeleg cu acea echipă, ei îi vor spune să-mi dea şi salariul pe care îl am aici. Le-am spus că nu am vorbit cu nicio persoană, iar dacă ei vor să mă duc la altă formaţie, atunci să-mi încheie situaţia cu Craiova.

De ce nu ţi-ai reziliat contractul înainte să expire perioada de transferuri?

În ultima zi de transferuri l-am sunat pe Felix şi i-am spus că vreau să plec în condiţiile pe care ei le vor, numai să plec ca să pot să mai joc. În urmă cu o săptămână, când s-a întrerupt campionatul, am fost în cantonament. Atunci a venit Felix la mine în cameră şi mi-a spus că dacă vreau să plec, trebuie să plec fără banii pe care îi mai aveam de luat. I-am zis că o să mă gândesc. În ultima zi de transferuri i-am zis că accept condiţiiile lor, iar el a spus: „Ok, vorbesc cu domnul Rotaru şi facem actele”. M-a sunat după o jumătate de oră şi mi-a spus că nu mai pot să plec, că sunt jucător important, exact aceleaşi lucruri pe care le-am auzit de un an de zile. Am stat şi m-am gândit bine şi am zis că cel mai bine e să mă retrag. Ca o paranteză, si la meciul cu Viitorul, unde am fost rezervă, am auzit că tot din cauza mea s-a pierdut acel meci. Toate acuzele au venit din partea patronului, pentru că e foarte influenţat de 2-3 persoane din anturajul lui. Şi pe domnul Cârţu, şi pe domnul Săndoi, domnul Rotaru a încercat să-i îndepărteze de la echipă şi au găsit un motiv prin mine, pentru că dânşii m-au adus la echipă. Ştia că ei au nevoie de mine şi tot timpul căutau această râcă. Domnul Săndoi e mai calm, gândeşte mai bine ca mine şi ca domnul Cârţu şi ştie să gestioneze situaţia. Sunt sigur că va face lucruri mari.

Ce vei face în continuare?

Nu ştiu, nu m-am gândit ce voi face. Vreau să mă liniştesc.

24 septembrie 2015

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: