Dependenți de tehnologie. Câți români folosesc zilnic Internetul (VIDEO) - LOOKPLUS
Dependenți de tehnologie. Câți români folosesc zilnic Internetul (VIDEO)

Dependenți de tehnologie. Câți români folosesc zilnic Internetul (VIDEO)

Românii nu mai pot trăi fără Internet. Cifrele arată că majoritatea conaţionalilor noştri folosesc zilnic acest serviciu, care este tot mai ușor de accesat de pe telefoanele inteligente. Drept dovadă, în 2014 consumul de trafic de date a crescut considerabil față de anii precedenți, mai ales datorită rețelelor de socializare.

Potrivit unui studiu realizat de o companie de cercetare, 91% dintre români folosesc zilnic Internetul, iar 87% dintre respondenți au recunoscut că accesează rețelele de socializare. Aproape trei sferturi dintre participanții la studiu își verifică profilul de facebook de pe telefoanele inteligente și ajung să piardă ore întregi navigând pe Internet.

Comportamentul utilizatorilor de Internet poate fi considerat unul complex. În timpul săptămânii 52% din traficul de pe calculator se generează în timpul orelor de serviciu, adică în intervalul 08-17, iar în weekend, după-amiaza și seara.

Cifrele nu îi mai miră pe specialiști. Aceștia spun că tehnologia, dar și ofertele operatorilor de telefonie mobilă, vin în ajutorul utilizatorilor.

Smartphone-urile și tabletele sunt cele mai folosite device-uri de către români.

Utilizatorii de Internet ar trebui totuși să știe că ori de câte ori accesează o pagină online se expun unor riscuri, așa că este important să ne instalăm un antivirus pe telefon.

Potrivit cifrelor, România ocupă acum locul 13 din 18, în Europa Centrală și de Est, în privința traficului de date realizat de pe tablete și telefoane mobile.

20 ianuarie 2015

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: