Denis Alibec a distrus-o pe Astra! FCSB e lider în play-off - LOOKPLUS
Denis Alibec a distrus-o pe Astra! FCSB e lider în play-off

Denis Alibec a distrus-o pe Astra! FCSB e lider în play-off

FCSB a zdrobit-o pe Astra, scor 3-0. Denis Alibec a marcat o „dublă” spectaculoasă şi a oferit un assist de senzaţie, însă a părăsit terenul în prima repriză, acuzând probleme musculare.

Show pe Arena Naţională! FCSB a dat de pământ cu campioana României, după un meci spectaculos. Elevii lui Reghe au deschis scorul din penalty, prin Alibec, care a şutat puternic pe centrul porţii (’10). Imediat după gol, Şumudică şi-a chemat jucătorii la marginea terenului pentru a-i încuraja, însă indicaţiile tehnicianului nu au dat roade. Săpunaru a tras mult peste din lovitură liberă (’12), iar Seto nu l-a putut învinge în două rânduri pe Niţă (’24, ’25).

Alibec a reuşit „dubla” în minutul 27, după ce a scăpat singur cu Iliev. Goalkeeperul oaspeţilor a parat în prima instanţă şutul, însă mingea a revenit la atacantul gazdelor, care a îndeplinit astfel o simplă formalitate. Alibec nu s-a bucurat nici de această dată la golul său, în semn de respect faţă de fosta sa echipă.

Vedeta FCSB-ului a fost decisivă şi în minutul 32, când a oferit un assist de generic lui Tănase, care a dus scorul la 3-0. Alibec a reuşit o rabona de senzaţie, spre satisfacţia spectatorilor! Atacantul a fost însă nevoit să iasă de pe teren, acuzând probleme medicale la un picior (’37). În locul său a intrat Gnohere, căruia i s-a refuzat un penalty clar la prima sa atingere de balon. Fostul dinamovist a fost faultat clar de Iliev, însă Horaţiu Feşnic nu a arătat punctul cu var pentru gazde (’41).

Pe finalul reprizei, Reghe a fost nevoit să opereze o nouă modificare, după ce şi Ovidiu Popescu s-a accidentat (’43). În locul mijlocaşului a intrat Achim.

Condus pe tabelă, Şumudică a mizat totul pe cartea atacului în repriza secundă. I-a introdus pe Sergiu Buş şi Daniel Florea, în locurile lui Seto şi Oros. Ioniţă putea să reducă din handicap din lovitură liberă, dar a trimis execrabil (’50). Elevii lui Reghe au răspuns prin Tănase, care a ratat uluitor! Nemarcat în careu, decarul a trimis alături, cu capul, dintr-o poziţie ideală (’57).

Giurgiuvenii nu au renunţat la luptă şi au continuat să atace buturile adverse. Niţă a intervenit salvator la execuţiile lui Florea şi Buş, la aceeaşi fază (’59). Ioniţă a avut o nouă şansă de gol, dar a trimis peste de la marginea careului (’70). Oaspeţii puteau marca şi în minutul 78, când Momcilovic a fost aproape de un autogol, fundaşul respingând cu pieptul în bară o minge expediată, din lovitură liberă, de acelaşi Ioniţă.

Teixeira nu a fost nici el mai inspirat, trimiţând lamentabil din interiorul careului (’85). Ioniţă a trimis peste dintr-o poziţie excelentă (’90).

În urma acestei victorii, FCSB a revenit pe primul locîn play-off, cu 33 de puncte, la fel ca Viitorul, dar cu un golaveraj mai slab.

6 aprilie 2017

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: