Cutia cu '89 a poposit prin centrul Clujului. Voi ce amintiri aveți? (VIDEO) - LOOKPLUS
Cutia cu ’89 a poposit prin centrul Clujului. Voi ce amintiri aveți? (VIDEO)

Cutia cu ’89 a poposit prin centrul Clujului. Voi ce amintiri aveți? (VIDEO)

Amintirile din perioada Revoluției vor rămâne veșnic întipărite în sufletele fiecărui român care a trăit acele momente. La 25 de ani de la căderea regimului comunist, un grup de artiști și arhitecți și-a propus să adune o serie de amintiri din acele vremuri și să creeze o machetă a evenimentelor din acele zile de cumpănă și a transformărilor pe care le-a suferit între timp societatea românească.

Cutia cu ’89 este un proiect prin care oamenii sunt invitații să își spună poveștile și impresiile despre revoluția care a pus punct regimului Ceaușescu. Cei care au trecut prin Piața Unirii din Cluj-Napoca nu au ezitat să își pună amintirile acelor clipe grele pe o foaie de hârtie. Chiar și tinerii care nu au prins revoluția au avut păreri de exprimat. S-au documentat despre evenimentele din această perioadă, tocmai pentru a înțelege mai bine istoria neamului românesc.

Organizatorii evenimentului au optat pentru acest panou al amintirilor din perioada Revoluției pentru a putea contura un tablou complet al evenimentelor de atunci, dar și pentru a-i determina pe oameni să analizeze schimbările prin care a trecut țara în ultimii 25 de ani.

„Amintirea Revoluției a fost mai mult pretextul, nu tema centrală a proiectului. Pretextul de a vorbi despre schimbare și despre cum percepe lumea schimbarea”, a precizat Roxana Bedrule, organizator.

De la Cluj-Napoca, Cutia amintirilor din perioada Revoluției va ajunge în perioada 16-18 decembrie la Timișoara. Toate mărturiile vor fi arhivate și în cele din urmă redate într-o publicație dedicată evenimentului. Proiectul Cutia cu ‘89 se desfășoară în cadrul evenimentelor „Cald la Rece. Revoluție la timpul prezent”, derulat de un studio de arhitectură, specializat în cercetare urbană.

15 decembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: