FOTO CS U Craiova - FCSB 0-1. Gnohere, eroul "roş-albaştrilor". Ivan, aproape de tragedie - LOOKPLUS
FOTO CS U Craiova – FCSB 0-1. Gnohere, eroul „roş-albaştrilor”. Ivan, aproape de tragedie

FOTO CS U Craiova – FCSB 0-1. Gnohere, eroul „roş-albaştrilor”. Ivan, aproape de tragedie

FCSB a câştigat cu mari emoţii duelul cu Craiova, scor 1-0, şi s-a distanţat la 2 puncte de Viitorul.

Oltenii au irosit câteva oportunităţi importante în prima repriză. Zlatinski (‘6, ‘7) şi Ivan (’10, ’15, ’19, ’21, ’28) au avut şansa golului în mai multe rânduri, din situaţii ideale, dar au fost lipsiţi de inspiraţie la finalizare. Oaspeţii au replicat prin Tănase, care a şutat alături de la marginea careului de 16 metri (’30).

Ivan, aproape de tragedie!

Au urmat momente de panică. Ivan a încasat un cot de la Bălaşa, care l-a făcut K.O. pe atacantul oltean (’34). Fotbalistul Craiovei s-a prăbuşit pe teren, rămânând inconştient, însă Florin Niţă a sărit şi i-a acordat primul ajutor. Portarul oaspeţilor l-a ajutat pe Ivan să nu-şi înghită limba. Ulterior, au intervenit şi medicii, care l-au repus pe picioare, jucătorul putând continua meciul.

Accidentarea lui Ivan a speriat-o enorm pe sora acestuia, Dorina, aflată în tribunele stadionului de la Severin. Acesteia i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijirea medicilor de pe ambulanță. În cele din urmă, sora atacantului și-a revenit și a luat din nou loc în tribună.

Reghe a mutat ofensiv în startul actului secund, prin introducerile lui Gnohere şi Jakolis, iar decizia a fost una inspirată. FCSB-iştii au creat mai multă panică în careul advers. Alibec a executat periculos o lovitură liberă de la 18 metri, mingea a fost deviată de fundaşii adverşi, însă Calancea a reuşit să respingă din faţa lui Pleaşcă, aflat într-o poziţie bună (’49). La reluare, oltenii au solicitat penalty după un contact între Enache şi Măzărache, dar Marius Avram a fost de neclintit (’68).

Gnohere şi-a arătat colţii la buturile adverse în minutul 71. Atacantul a nimerit bara din 8 metri, după o neatenţie în apărarea craioveană. „Bizonul” şi-a luat revanşa după nici două minute, când a înscris cu capul, la colţul scurt, după o pasă excelentă a lui Momcilovic (’73). Gustavo a fost aproape de egalare, dar Niţă a reuşit să intervină, dar cu preţul unei accidentări la spate (’79). Goalkeeperul şi-a revenit însă după ce a primit îngrijiri medicale.

Jakolis putea risipi orice emoţie, însă a fost lipsit de inspiraţie la finalizare (’81,’90+3). Gnohere a fost şi el aproape de „dublă”, dar a trimis execrabil deşi a scăpat singur cu Calancea (’90). Nu a contat însă. Craiova a fost incapabilă să pună în pericol poarta adversă, astfel că FCSB a obţinut o victorie preţioasă în lupta la titlu.

9 aprilie 2017

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: