Craiova Maxima! Oltenii sunt în semifinalele Cupei, după un meci de poveste cu Dinamo - LOOKPLUS
Craiova Maxima! Oltenii sunt în semifinalele Cupei, după un meci de poveste cu Dinamo

Craiova Maxima! Oltenii sunt în semifinalele Cupei, după un meci de poveste cu Dinamo

CS U Craiova a câştigat fabulos, la penalty-uri, sfertul de finală din Cupa României cu Dinamo.

Oltenii au jucat aproape o oră în inferioritate numerică, dar au dominat ostilităţile şi, în ciuda unui arbitraj potrivnic, au reuşit să facă istorie.

Craiova a irosit prima ocazie a meciului în minutul 6, când Jazvic a trimis puţin peste transversală, cu capul, după centrarea lui Bancu. Dinamo a ripostat prin Rivaldinho, care a trimis şi el cu capul, milimetric pe lângă poarta lui Calancea (’11). Oltenii au avut o nouă ocazie mare în minutul 30, dar Băluţă a fost blocat de Cerniauskas în poziţie de unu la unu.

Repriza secundă a fost extrem de tensionată, dar şi marcată de o gravă eroare de arbitraj, care-l va bântui pe Ovidiu Haţegan multă vreme de acum înainte. Jucătorii celor două echipe au fost aproape de o bătaie generală în minutul 54, iar Băluţă a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene în minutul 63. În superioritate numerică, oaspeţii au trecut pe lângă gol la mingea trimisă de Popa cu capul, din careu, dar Calancea a respins cu un reflex senzaţional (’67).

În minutul 74, Popescu l-a faultat clar pe Bancu în careu, dar arbitrul Haţegan i-a dat galben pentru simulare, greşind flagrant. Patrick Petre a luftat incredibil în minutul 85, la o centrare perfectă în centrul careului oltean. Micul Petre nu a reuşit să trimită în poarta goală din 5 metri, spre stupefacţia antrenorului Cosmin Contra.

În prelungiri, Nistor l-a pus la grea încercare pe Calancea cu un şut puternic de la 20 de metri (‘100), dar Calancea a respins cu un reflex de zile mari. Cu un minut înainte, oltenii ceruseră penalty la un presupus henţ al lui Dielna în propriul careu (’99). Gustavo a executat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri, dar Cerniauskas a boxat in extremis (‘105). Bancu a scăpat singur cu Cerniauskas în minutul 113, dar a fost blocat de lituanian în momentul şutului. Haţegan a fost din nou în centrul atenţiei în minutul 115, când l-a iertat nejustificat pe Steliano Filip de al doilea cartonaş galben şi, implicit, de eliminare. Spectatorii nu au mai rezistat şi l-au luat în colimator pe arbitru, adresându-i injurii în cor.

Semifinalista s-a decis la loviturile de departajare, unde Craiova a avut câştig de cauză, impunându-se cu 6-5. Pentru Dinamo au marcat Hanca, Busuladzic, Nistor, Filip, Popa şi au ratat Patrick Petre şi Danu Spătaru. Pentru Craiova au înscris Gustavo, Briceag, Bancu, Calancea, Kelic şi Andrei Ivan. A ratat Screciu.

29 martie 2017

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: