Corupția din România, încă la putere. Pe ce loc ne situăm față de restul Uniunii Europene - LOOKPLUS
Corupția din România, încă la putere. Pe ce loc ne situăm față de restul Uniunii Europene

Corupția din România, încă la putere. Pe ce loc ne situăm față de restul Uniunii Europene

România este lider în topul corupţiei între statele Uniunii Europene. Asta arată un raport recent, care plasează țara noastră la egalitate cu Bulgaria, Grecia și Italia.

În ciuda declarațiilor politice, țara noastră nu a progresat deloc în ceea ce priveşte corupţia, ocupând aceeaşi poziţie ca și anul trecut, respectiv locul 69 din 175 de țări analizate. Acest scor clasează ţara noastră la coada Uniunii Europene împreună cu Bulgaria, Grecia şi Italia.

Ţara considerată cel mai puţin coruptă este Danemarca, fiind urmată de Noua Zeelandă și Finlanda. Nici Germania sau Marea Britanie nu stau rău, situându-se pe pozițiile 12, respectiv 14, în timp ce Statele Unite se află pe locul 17.

La polul opus, cele mai corupte țări sunt Sudanul, Coreea de Nord şi Somalia. Pentru întocmirea acestui clasament, organizaţia a adunat opinii ale unor experţi din cadrul Băncii Mondiale. Aceștia avertizează că fenomenul corupției este în creștere în China, Turcia și alte țări cu o evoluție economică importantă, dar afectează toate economiile lumii.

4 decembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: