Ce parole să NU folosiți pe Internet (VIDEO) - LOOKPLUS
Ce parole să NU folosiți pe Internet (VIDEO)

Ce parole să NU folosiți pe Internet (VIDEO)

O parolă ușor de reținut, dar greu de ghicit. La asta ar trebui să ne gândim atunci când ne facem un cont pe Internet. Cele mai slabe criptări au fost adunate într-un top de specialiștii americani. Aceștia au stabilit că, pentru al treilea an consecutiv, 123456 este cea mai proastă combinație, dar este totuși folosită de mii de oameni pentru a-și proteja datele.

Specialiștii în IT de peste Ocean au alcătuit un clasament al celor mai nesigure 25 de parole folosite de oamenii din întreaga lume. Combinațiile de numere crescătoare sau cuvintele precum football, batman și dragon se numără printre cele mai proaste criptări.

Primele șase cifre sau cuvântul „password” sunt cele mai neinspirate parole alese de utilizatorii de Internet. Deși mulți dintre noi preferăm parolele simple și ușor de ținut minte, specialiștii spun că ele sunt cele mai vulnerabile în fața atacurilor informatice.

Creativitatea însă ne poate feri de atacul hackerilor. Combinațiile de cifre și litere dau naștere unor parole greu de spart chiar și de către cei mai pricepuți informaticieni.

„Ar fi recomandat să folosim o criptare cât mai complexă. De exemplu să începem cu o literă mare, literă mică, includem numere, urmate de punct, virgulă. Sunt mai greu de spart și ne asigurăm o securitate mai mare”, explică Ciprian Macarie, administrator IT.

Anul trecut hackerii au reușit să spargă peste 3,3 milioane de parole din întreaga lume.

Sursa foto: pressalert.ro

23 ianuarie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: