Burleanu: ”Euro 2020 este un moment istoric pentru noi. Platini mi-a dat asigurări de tot sprijinul său” - LOOKPLUS
Burleanu: ”Euro 2020 este un moment istoric pentru noi. Platini mi-a dat asigurări de tot sprijinul său”

Burleanu: ”Euro 2020 este un moment istoric pentru noi. Platini mi-a dat asigurări de tot sprijinul său”

Președintele Federației Române de Fotbal a vorbit despre felul în care este privit fotbalul românesc la UEFA. Oficialul spune că meritele aducerii Euro 2020 și la București nu sunt doar ale vechii conduceri, ci și ale altor autorități.

Răzvan Burleanu este mândru de faptul că patru meciuri de la Campionatul European din 2020 vor fi organizate la București. Succesorul lui Mircea Sandu a explicat care este părerea forului european legată de dezvoltarea fotbalului în România.

„E un moment istoric, dacă ne referim la amplitudinea acestui proiect. Vorbim despre cel mai mare proiect sportiv care va avea loc în România, în 2020. Emoţiile au fost pe măsură până la anunţarea rezultatului final. Imaginea Arenei Naţionale şi a Bucureştiului este foarte bună, mai ales printre cei care au fost aici în 2012, la finala Europa League. De când conduc Federaţia Română de Fotbal am avut oportunitatea să mă întâlnesc cu toţi membrii comitetului executiv şi cu foarte mulţi oficiali ai forului european. Imaginea ţării noastre e din ce în ce mai bună”, a declarat acesta.

Burleanu nu contestă meritele conducerii vechi, cu Mircea Sandu în frunte, dar consideră că fără implicarea altor autorități nu ar fi fost posibil ca România să se afle pe lista celor 13 țări care organizează un turneu final: ”Dincolo de implicarea FRF şi de câştigul pe care îl putem aduce, este o victorie a tuturor românilor această decizie. Vorbim de o creştere exponenţială a vizibilităţii fotbalului românesc. Nu am contestat că vechea conducere a FRF a iniţiat acest demers. În schimb, fără implicarea totală a guvernului, a experţilor, acest rezultat pozitiv nu ar fi fost posibil. Am discutat foarte mult cu domnul Platini în această perioadă şi priveşte cu maxim interes dezvoltarea fenomenului la noi. E un proces de reformă şi modernizare pe care îl desfăşurăm. Ne-a asigurat de suportul său”.

21 septembrie 2014

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: