Budescu ne duce la EURO 2016! România spulberă Feroe şi obţine biletele la turneul final din Franţa! - LOOKPLUS
Budescu ne duce la EURO 2016! România spulberă Feroe şi obţine biletele la turneul final din Franţa!

Budescu ne duce la EURO 2016! România spulberă Feroe şi obţine biletele la turneul final din Franţa!

România a câştigat cu 3-0 pe terenul lui Feroe şi s-a calificat astfel la EURO 2016. În Grecia, Ungaria a pierdut cu 3-4.

Tricolorii aveau nevoie de victorie în Feroe pentru a obţine biletele la turneul final din Franţa. Elevii lui Anghel Iordănescu şi-au uşurat misiunea încă din startul partidei, când Budescu a deschis scorul, cu un şut cu latul de la 5 metri (4′). Veştile bune au continuat să vină pentru români. În Grecia, elenii au reuşit să perforeze poarta Ungariei în minutul 5, astfel că soarta maghiarilor era deja pecetluită.

După un început bun de meci, tricolorii au bătut în retragere, iar acest lucru era să-i coste. Hansson a fost aproape de egalare, însă Tătăruşanu a reuşit să respingă şutul acestuia (’18). Nattestad a ratat şi el o ocazie monumentală în minutul 36, când a reluat alături dintr-o poziţie ideală!

Cel care a risipit emoţiile a fost tot Budescu. Golgheterul Astrei a bifat un gol absolut superb în prelungirile primei reprize: şut cu efect, din lateral dreapta, la colţul lung (’45+1)! Execuţia atacantului român seamănă foarte mult cu reuşita lui Gică Hagi din meciul cu Columbia!

Deşi România conducea cu 2-0, Ungaria nu a abandonat lupta, sperând într-o revenire spectaculoasă a feroezilor. Maghiarii au preluat conducerea în Grecia prin golurile lui Lovrencsics (’26) şi Nemeth (’54). Avantajul oaspeţilor nu a durat, însă, mult. Elenii au restabilit egalitatea după doar 3 minute, prin Tachtsidis.

Tricolorii au început slab actul secund, permiţând gazdelor să-şi creeze o şansă uriaşă de gol, prin Hansson, care a ratat singur cu Tătăruşanu (’47). Feroezii au solicitat un penalty în minutul 73, la un henţ în careu comis involuntar de Hoban, dar arbitrul partidei nu a dictat nimic!

La Atena a fost spectacol total! Ungaria a preluat din nou conducerea pe tabelă, dar avantajul maghiarilor a fost anulat de Mitroglou (’79) şi Kone (’86).

În Feroe, Budescu a dat semnalul de trezire, cu un şut plasat, scos in extremis de goalkeeper-ul advers (’74). A fost răzbunat de Maxim, care a închis tabela, după un-doi cu Stancu (’83). Scor final: 3-0 pentru România!

CLASAMENT GRUPA F:

1. Irlanda de Nord 21p
2. România 20p
3. Ungaria 16p
4. Finlanda 12p
5. Insulele Feroe 6p
6. Grecia 6p

REZULTATE PRELIMINARII EURO 2016:

Armenia – Albania 0-3
Finlanda – Irlanda de Nord 1-1
Grecia – Ungaria 4-3
Serbia – Portugalia 1-2.

11 octombrie 2015

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: