ACS Poli Timișoara - FCSB 0-1. Vicecampionii, salvați de Gnohere. Bănățenii au jucat o repriză cu un om în minus - LOOKPLUS
ACS Poli Timișoara – FCSB 0-1. Vicecampionii, salvați de Gnohere. Bănățenii au jucat o repriză cu un om în minus

ACS Poli Timișoara – FCSB 0-1. Vicecampionii, salvați de Gnohere. Bănățenii au jucat o repriză cu un om în minus

FCSB s-a chinuit serios pe terenul Timișoarei. Vicecampioana a câștigat doar cu 1-0, deși bănățenii au jucat cu un om în minus o repriză întreagă.

Prima ocazie notabilă a partidei le-a aparținut oaspeților. Budescu a tras în plasa laterală din interiorul careului (’14). A urmat un moment controversat. „Roș-albaștrii” au cerut cartonaș roșu la Vașvari, care a avut o intrare foarte dură asupra lui Pintilii, însă jucătorul gazdelor s-a ales doar cu cartonaș galben (’16). Bănățenii au solicitat și ei o eliminare la Alibec, care s-a ciocnit de Straton în tentativa de a ajunge la balon. Atacantul FCSB-ului, care mai avea un galben înainte de contactul cu goalkeeperul timișorenilor, a scăpat însă de avertisment (’24).

Alibec s-a aflat în prim-plan și în minutul 40, când a ratat complet execuția deși se afla într-o poziție ideală de a marca. Elevii lui Ionuț Popa au replicat prin Țigănașu, care a încercat să înscrie direct din corner, dar Niță nu s-a lăsat păcălit (’42). Gazdele au rămas cu un om în minus pe finalul reprizei, după ce Munteanu a văzut al doilea galben și, implicit, cartonaș roșu, după o intrare dură asupra lui Morais (’45+1).

Aflată în superioritate numerică, FCSB s-a avântat în atac în repriza secundă. Teixeira a irosit o șansă uriașă de a deschide scorul, după ce a reluat peste cu capul din doar câțiva metri (’53). Budescu și-a încercat din nou norocul la buturile adverse, cu un șut violent din afara careului, însă Straton a reținut (’61). Cel care a spart gheața a fost Gnohere. Proaspăt introdus pe teren, francezul a punctat cu latul în urma unei centrări excelente a lui Budescu (’63). După nici două minute, din pasator Budescu s-a transformat în finalizator, dar fără vreun efect pe tabelă. Mijlocașul a tras slab și i-a permis lui Straton să intervină (’65).

Chiar și cu un om în minus, timișorenii nu au abandonat faza ofensivă. Cânu a fost aproape de egalare, trimițând cu capul peste din doar doi metri, după o eroare a lui Niță (’71). Portarul vicecampioanei s-a revanșat în fața lui Soljic, care a șutat periculos la colțul scurt (’73). Gnohere putea risipi emoțiile în privința învingătoarei, însă a reluat peste deși se afla într-o poziție excelentă (’89). Nu a contat însă. FCSB s-a impus cu 1-0 și așteaptă cu sufletul la gură dubla cu Viktoria Plzen.

21 iulie 2017

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: