1 din 10 români se consideră sărac. Ce salariu minim ar fi necesar pentru un trai decent (VIDEO) - LOOKPLUS
1 din 10 români se consideră sărac. Ce salariu minim ar fi necesar pentru un trai decent (VIDEO)

1 din 10 români se consideră sărac. Ce salariu minim ar fi necesar pentru un trai decent (VIDEO)

1 din 10 români se confruntă cu sărăcia și nu se descurcă cu banii de la o lună la alta.

Potrivit unui studiu realizat recent, pentru a avea un trai decent oamenii spun că ar trebui să câștige mult peste 2.000 de lei, asta în condițiile în care salariul mediu net la finalul lui 2014 abia ajungea la 1.700 de lei.

Unul din 10 români se consideră sărac, iar 1 din 100 este de părere că banii pe care îi are îi permit să aibă tot ceea ce își dorește. Mai mult, jumătate dintre români sunt de părere că 2.000 de lei ar fi suficienți pentru o viață decentă.

Potrivit cercetării de piață, doar 29% dintre cei chestionați spun că reușesc să se descurce cu banii pe care îi câștigă. Aproape 40% dintre români declară că banii nu le ajung de la o lună la alta. Doar 14% dintre români au bani ca să trăiască bine și doar 1% dintre ei spun că își permit tot ce își doresc.

„Ne rezumăm la ce avem. Lucrurile le-am cumpărat mai demult, nu mai cumpărăm, le păstrăm, cumpărăm doar mâncare și medicamente și strictul necesar”.

De sărăcia lucie în care trăiesc mulți români sunt conștienți și guvernanții. Proiectul Strategiei Naţionale privind Incluziunea Socială arată negru pe alb că o treime din populaţie nu îşi poate permite nici măcar strictul necesar pentru o viață decentă. Același proiect prevede reducerea numărul săracilor cu 400.000 până în 2020, țintă pentru care Executivul are în vedere măsuri de protecție socială. Deocamdată strategia se află în dezbatere publică până pe 10 februarie.

Sursa foto: www.bellybillboard.com

5 ianuarie 2015

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile: